Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in, “Şanlıurfalılara bir borcumuz var. Süper Kupa Finali yarıda kalmıştı. Biz, finalin tekrar Şanlıurfa’da oynanmasını istiyoruz.” açıklamasına Şanlıurfa’dan destek geldi.
Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Adnan Yükselir, RHA Ajans’a yaptığı açıklamada Galatasaray Başkanı Özbek’in çağrısını desteklediğini belirterek, Süper Kupa Finali’nin yeniden Şanlıurfa’da oynanması gerektiğini söyledi.
Başkan Yükselir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Geçmişte Süper Kupa Finali Şanlıurfa’ya verilmişti. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşma, Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesi nedeniyle yalnızca bir dakika sürebilmişti. Başkan Dursun Özbek’in, bu nedenle finalin yeniden Şanlıurfa’da oynanması yönündeki açıklamasını son derece anlamlı buluyorum. Şanlıurfalı futbolseverlerin bu maçı hak ettiğine inanıyorum.”
Yükselir, Şanlıurfa’nın futbol coşkusuna ve ev sahipliği potansiyeline dikkat çekerek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu talebi değerlendirmesini umut ettiklerini de sözlerine ekledi.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in açıklaması ise Şanlıurfa’da ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Çok sayıda taraftar, Süper Kupa Finali’nin kentte oynanması yönünde paylaşımlarda bulunarak desteğini dile getirdi.