Hukuka ‘Şaka’ Karıştı: Milletvekilinden Sert Tepki

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, 15 yaşındaki Muhammed Kendirci’nin ölümüne ilişkin Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya sert tepki gösterdi.

SİYASET - 19-11-2025 22:11

Ayan, yaptığı yazılı açıklamada, Başsavcılığın olaya dair kullandığı bazı ifadelerin hukuken ve vicdanen kabul edilemez olduğunu belirtti. Milletvekili, çocuğa yönelik eziyet ve istismarın “şaka” benzeri söylemlerle hafifletilmeye çalışıldığını ifade ederek, bunun kamu vicdanını yaraladığını söyledi.

Ayan, savcılığın görevinin yalnızca olayı gerçekleştiren kişiyi değil, çocukların denetimsiz ve güvencesiz biçimde çalıştırılmasına zemin hazırlayan sistemin tüm sorumlularını tespit etmek olduğunu vurguladı.

Milletvekili Ayan, çocuğa yönelik her türlü şiddet, istismar ve sömürünün takipçisi olacaklarını belirterek, etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu.

Günün Diğer Haberleri