Putin, Erdoğan ile ABD'nin Ukrayna konusundaki önerilerini görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna sorununu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) çözüm önerilerini ve ikili gündemi ele alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

DÜNYA - 24-11-2025 16:23

Kremlin basın servisinden yapılan açıklamada, "ABD'nin barışçıl çözüm önerileri de dahil olmak üzere Ukrayna çevresindeki durum hakkında görüş alışverişi yapıldı." denildi.

Putin, Moskova tarafından incelenen ABD önerilerinin, 15 Ağustos'ta Alaska'da ABD Başkanı Donald Trump ile yapılan görüşmelerle uyumlu olduğunu belirtti. ABD planının prensipte nihai bir barış anlaşmasının temelini oluşturabileceğini belirtti.

Erdoğan da müzakere sürecini kolaylaştırma niyetini ve İstanbul platformunu sağlama isteğini dile getirdi. Taraflar, barış süreci konusunda Rusya-Türkiye temaslarını çeşitli düzeylerde yoğunlaştırma konusunda anlaştı.

Kremlin basın servisine göre Erdoüan ayrıca, Johannesburg'daki G20 zirvesine yaptığı ziyaret ve G20 devlet başkanlarıyla yaptığı görüşmelere ilişkin izlenimlerini paylaştı.

İki devlet başkanı, ikili ilişkiler bağlamında, ticaret ve yatırım bağlarının genişletilmesi ve enerji projelerinin hayata geçirilmesi vurgulanarak iş birliği konularını ele aldı.

Hibya Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri