Şanlıurfa 'da zabıtadan sahte deterjan dolumu deposuna baskın

ŞANLIURFA – Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte ilçede sahte deterjan üretimi yapılan iki depoya operasyon düzenledi. Baskınlarda, ünlü markaların taklit ambalajlarıyla dolumu yapılan sahte deterjanlar ile çok sayıda ambalaj ve dolum makinesi ele geçirildi.

Şanlıurfa Haberleri - 04-12-2025 18:45

Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte ilçede sahte deterjan üretimi yapılan iki depoya operasyon düzenledi. Baskınlarda, ünlü markaların taklit ambalajlarıyla dolumu yapılan sahte deterjanlar ile çok sayıda ambalaj ve dolum makinesi ele geçirildi.

Yapılan incelemede, toz çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı ve çeşitli temizlik maddelerinin sahte olarak üretildiği belirlenirken, depolarda ambalajlanmaya hazır kimyasal maddeler, taklit marka ambalajları ve dolum makineleri bulundu.

Ele geçirilen malzemeler Jandarma nezaretinde tutanak altına alınarak el konuldu. Sorumlular hakkında soruşturma başlatılırken, tespit edilen depolar zabıta ekiplerince mühürlenerek kapatıldı.

Eyyübiye Belediyesi, halk sağlığına yönelik tehdit oluşturan sahte ürün üretimine karşı denetimlerin kesintisiz devam edeceğini bildirdi.

Günün Diğer Haberleri