Yenice Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada rakibini 44-20 gibi net bir skorla geçen sarı-siyahlı ekip, ikinci haftayı da galibiyetle tamamlayarak puanını 4’e yükseltti ve grup liderliğine yerleşti.
Maça hızlı başlayan Güneşin Çocukları SK, özellikle hızlı hücumlar ve etkili savunmasıyla kısa sürede farkı açtı. İlk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline alan Şanlıurfa temsilcisi, maçın tamamında üstün bir performans sergiledi.
Kalede Saadet Nur, Hücumda Melda ve Yağmur Öne Çıktı
Karşılaşmada kaleci Saadet Nur, sergilediği yüksek performans ve attığı uzun paslarla oyunun yönünü belirledi. Kanatlarda görev alan Melda ve Yağmur skora önemli katkı sağlarken, orta oyun kurucular Kezban, Meriç ve Beyza oyunu başarıyla organize etti. Takım oyununun ön plana çıktığı mücadelede Güneşin Çocukları SK, net bir galibiyete imza attı.
Bu sonuçla ligdeki iddiasını bir kez daha ortaya koyan Şanlıurfa ekibi, önümüzdeki hafta Şırnak temsilcisi Cizre Yıldızlar Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek.
Yazmacı’dan Tebrik ve Destek Mesajı
Karşılaşmayı tribünden takip eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, maç öncesi ve sonrası sporcularla bir araya gelerek takımı tebrik etti ve moral verdi.
Yazmacı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Şanlıurfa’nın hentboldaki neferleri, aynı zamanda benim de ilk göz ağrılarım olan Güneşin Çocukları Spor Kulübü, her geçen gün çıtayı yükselten bir ekip haline geldi. Kendilerine inancım sonsuz. Bu yıl hedefledikleri 1. Lig yolunda ben de elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim. Bu harika kızlar için tek dileğim; yolun sonu şampiyonluk olsun, inşallah.”
Kulüp Başkanı Güçlü: ‘Kadınlarımıza Güvenin’
Kulüp Başkanı Güçlü ise maç sonrası yaptığı açıklamada destek veren herkese teşekkür ederek şu değerlendirmede bulundu:
“Bugün bizleri yalnız bırakmayan başta vekilimiz olmak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve şube müdürlerimize teşekkür ediyorum. Şans verilince ve destek sağlanınca bu yörenin kadınları her şeyi başarır. Allah’ın izniyle sezon sonunda önce play-off, ardından şampiyonluk ipini göğüslemek istiyoruz.”