Şanlıurfa’da 3 Günlük Toplantı ve Gösteri Yasağı 

Şanlıurfa Valiliği, il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla toplantı, gösteri yürüyüşü ve benzeri tüm etkinliklerin 3 gün süreyle yasaklandığını duyurdu

ŞANLIURFA VALİLİK - 22-01-2026 22:39

Valilikten yapılan açıklamada; il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu düzeni ve esenliğinin korunması amacıyla bazı tedbirlerin alındığı belirtildi. Bu kapsamda, Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişiliklerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; toplantı, gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, basın açıklaması, protesto eylemi ve benzeri her türlü eylem ve etkinliğin yasaklandığı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri doğrultusunda, kanuna aykırı eylem ve etkinliklere katılması muhtemel kişi, grup ve araçların il sınırlarına giriş ve çıkışlarının da engelleneceği bildirildi.

Yasak kararının, 23 Ocak 2026 Cuma günü saat 08.00’ den 25 Ocak 2026 Pazar günü saat 23.59’a kadar, il merkezi ve tüm ilçeler dâhil olmak üzere Şanlıurfa’nın tamamında geçerli olacağı kaydedildi.

Şanlıurfa Valiliği, vatandaşların alınan kararlara uymalarını ve kamu düzeninin korunması konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Günün Diğer Haberleri