Tesnim Haber Ajansı- İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu Basın Sözcülüğü bir bildiride şu ifadeleri kullandı:
بسم الله الرحمن الرحیم
«فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ»
Amerikan-Siyonist düşmanın Keric'deki B1 Köprüsü ve Mahşehr petrokimya tesislerine saldırısının ardından, Devrim Muhafızları güçlerinin özel askeri hedeflere yönelik operasyonlarının yanı sıra, bu açık ihlale misilleme olarak 'Sadık vaad 4 'Operasyonu'nun 96. Dalgası kapsamında, kutsal Yarakıye (s) kod adıyla ve şehit edilen tüm kız çocuklarına ithafen bir operasyon planlandı. Bu çerçevede, Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri ve Hava-Uzay Kuvvetleri'nin ortak operasyonu sonucu, bu sabaha kadar bu ihlale yönelik cevabın ilk aşaması olarak, işgal altındaki topraklarda Siyonist hedeflerin ve bölge ülkelerindeki Amerikan ekonomik çıkarlarının ateşe verilmesi şeklinde aşağıdaki adımlar atıldı:
Hayfa'da Siyonist rejimin çocuk katili savaş uçaklarına yakıt tedarik eden rafineriye ağır saldırı düzenlendi ve tesisin ana bölümleri tahrip edildi.
BAE'nin Habşan bölgesinde bulunan Amerikan Exxon, Mobil ve Chevron gaz tesislerine saldırı gerçekleştirildi.
BAE'nin Ruveys bölgesinde konuşlu, Amerikan silahlı kuvvetleri ve Siyonist rejimin askeri ürünleri için yakıt maddeleri üreten Amerikan petrokimya tesisine füze saldırısı düzenlendi ve tesisde geniş çaplı yangın çıktı.
Bahreyn'in Sitre bölgesindeki Amerikan petrokimya tesisine ağır İHA saldırısı sonucu geniş çaplı yangın çıktı ve Amerikan ordusunun ihtiyaç duyduğu petrol ürünlerinin üretiminde rol oynayan bu sanayi kolunun önemli bölümleri imha edildi.
Kuveyt'in Şuaybe bölgesindeki Amerikan petrokimya tesisine saldırı düzenlendi ve çok geniş çaplı yangın çıkması sonucu Amerikan silahlı kuvvetleriyle işbirliği yapan bu tesisin faaliyetleri tamamen durdu.
Güvenlik, deniz ve kara cephelerinde yenilgiye uğrayan ve hiçbir şey yapmaya cesaret edemeyen, hava sahasında da uçak ve İHA'larının art arda düşürülmesiyle İran üzerinde hakimiyet iddiaları boşa çıkarılan ve rezil olan düşman, sahadaki yenilgilerini örtbas etmek için sivil hedeflere saldırmaya yöneldi. İran'ın sivil altyapısına yönelik her türlü saldırıya karşılık olarak bugün yaşananların, önceden uyarısını yaptığımız cevabın yalnızca ilk aşaması olduğunu bilmeli; aptalca ısrarını sürdürüp sivil tesislere saldırıya devam ederse, Hayfa, Habşan, Ruveys, Sitre ve Şuaybe'de yangınların çıkmasına bizzat kendisi zemin hazırlamış olacaktır. Başından beri her sivil hedefe yönelik saldırının, bölgenin her noktasında düşman çıkarlarına katlanarak misilleme ile karşılaşacağını belirtmiştik.
Sivil hedeflere yönelik saldırıların tekrarlanması durumunda, bu operasyonun ikinci aşaması çok daha sert ve kapsamlı şekilde uygulanacak ve bu yaklaşım ısrarında uğrayacakları zarar ve kayıplar iki katına çıkacaktır. Çünkü gerçekleştireceğimiz misilleme operasyonlarının yanı sıra, yakın gelecekte saldırganların tahrip ettikleri her şeyin bedelini mutlaka ve kesinlikle onlardan alacağız ve Amerikan vergi mükellefleri bu yasadışı saldırıların tazminatını ödemek zorunda kalacaktır.
Tekrar vurguluyoruz: Eğer tekrar kötülük yapar ve sivil tesislere saldırırsanız, cevaplarımız çok daha sert olacaktır.