- Türkiye yabancıya ucuz. Onlar patır patır ev alıyor biz uzaktan bakıyoruz
- Çiftçiyi desteklemezsen domatesi 40 liraya alırsın
- Şunları Ekonomiye Giriş dersinden imtihana sokun DD alırlarsa hiçbir şey bilmiyorum
- Dünya seni kıskanmıyor, Afgan bile seninle dalga geçiyor
- Lise düzeyinde tarih bilgisine sahip olmayan Cumhurbaşkanımız var gibi görünüyor
- Abdülhamit’in torununa cevap; Dedelerinin kaçtığı gemilerle mi geri dönecekler?
- Ne yazık ki şu anda Osmanlı'nın son dönemindeki süreci yaşıyoruz
- BTP Lideri Hüseyin Baş, Ankara’da ‘Mevzu Ekonomi’ Programında konuştu
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) tarafından başlatılan Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli programlarının ikincisi Ankara’da gerçekleştirildi.
Programın kapanış konuşmasını BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş yaptı.
Konuşmasına Türkiye’nin ekonomik durumunu analiz ederek başlayan Baş, “Türkiye turistine, yatırımcısına, sığınmacısına çok ucuz. Patır patır ev satın alıyorlar, patır patır toprak satın alıyorlar. Çarşıları, pazarları, avmleri bunlar dolduruyorlar ama biz uzaktan seyrediyoruz, çünkü bizim paramız yok. Bizim paralarımız yerin altındaki madende, bizim paralarımız Cumhuriyeti kuran Atatürk'ün bize emanet ettiği işletmelerde, fabrikalarda, bizim paramız sizin çalışıp ürettiğiniz alın terinizde, bizim paramız yabancılarla veya yabancılarla iş tutup ortaklık yapmış iç müstevlilerle birlikte buhar olup uçuyor” dedi.
“Gıda krizi diye bir şey yoktur”
Dünyayı büyük bir gıda krizi beklediğine dair haberlere de değinen Hüseyin Baş konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bütün dünya, 'Gıda krizi geliyor' diye konuşuyor. Nedir bu gıda krizi? Bu gıda krizi çiftçinin ihtiyacı olan parayı çiftçiye vermemektir. Bu parayı alamayan çiftçinin yeterli üretim yapamamasıdır. Kriz dediğin budur. Verirsin parayı çiftçiye kriz çözülür. Twitte bunu yazdım bir tane gencimiz altına, 'Biz çiftçiye niye para veriyoruz' diye cevap vermiş. Ben de, 'Sen verme git domatesi 40 liraya, biberi 60 liraya al. Madem vermek istemiyorsun o zaman buna katlan’ dedim. Biz çiftçiyi desteklersek, esnafı desteklersek, işçiyi desteklersek bu ekonominin çarkı rahat bir şekilde dönecektir. Bakın çok basit bir örnek vereyim; 5 kişi düşünün, yan yana dursunlar ve birbirlerine 200'er lira borcu olsun, buna da piyasa diyelim. 5 kişilik piyasanın toplam borcu bin liradır. Peki son halkaya bir tane 200 lira verelim ve para elden ele geçsin. Şimdi piyasanın ne kadar borcu kaldı? Sıfır lira. Kaç parayla çözdüm bu işi 200 lirayla. Yani sen piyasaya gerekli parayı verirsen bu piyasada ne borç kalır, ne zorluk kalır, ne üretimsizlik kalır.”
Maliye Bakanı Ekonomiye Giriş dersinden kaç alır?
Marketlerdeki fiyatların çok alış veriş yapılmasından kaynaklandığı gibi yanlış bir düşüncenin ortalıkta dolaştığını da ifade eden BTP lideri, “Neymiş efendim bir tüketim çılgınlığı varmış. Adam ‘şeker almayın, marketler dayanamayıp şekerin fiyatını düşürecek’ diyor. Kardeşim öyle olmayacak, biz şeker almayınca marketçi dayanamayıp batacak. Bunu anlayamıyor ve biz çok şeker aldığımız için market fiyatları yükseltiyor zannediyor. Maliye Bakanımız da buna 'evet, böyledir' diyor. Herhalde gözlerin önündeki ışık görmeyi engelliyor! Böyle bir mantık olabilir mi? Bakın yemin ediyorum, şunları Ekonomiye Giriş dersinden imtihana sokun DD alırlarsa hiçbir şey bilmiyorum. Geçtim Milli Ekonomi Modeli'ni, anlattıkları liberal kapitalist modeli de bilmiyorlar” dedi.
“Bor satmıyorum de dünyaya gücünü göster”