Nihat Çiftçi’yi başarılı olarak gösteren anket kasıtlı olarak mı yapıldı?

ŞANLIURFA (RUHA AJANS) – Geçtiğimiz günlerde yapılan ‘En başarılı belediye başkanları’ anketinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 2. olarak gösterildi. Sosyal medyada hızla yayılan anketin birileri tarafından Nihat Çiftçi’yi başarılı belediye başkanı olarak göstermek amacıyla kasıtlı olarak yapıldığı iddia edildi.Şanlıurfa kamuoyu ise şimdi, şimdiye kadar yapılan anketlerin hiç birinde ilk 10’a dahi giremeyen Nihat Çiftçi’nin nasıl olur da ‘En başaralı büyükşehir belediye başkanları’ araştırmasında 2. sırada yer aldığını merak ediyor.

890 kez okundu.
Nihat Çiftçi’yi başarılı olarak gösteren anket kasıtlı olarak mı yapıldı?

Dünya Araştırmacılar Derneği ESOMAR üyesi olan ORC (Objective Research Center) tarafından 3 ayda bir yapılan Yerel Yönetimler Performans Araştırmasının “Büyükşehir Belediye Başkanlarının Performansı”  6 Haziran’da 2016’da yayınlanmıştı.20 Nisan – 2 Haziran 2016 tarihlerini kapsayan araştırma farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilerek yapıldı. 22 bin 540 kişi ile yapılan çalışma “CATI Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi” yöntemiyle gerçekleştirildi.

 

ÇİFTÇİ 21.SIRADA YER ALMIŞTI

 

Araştırmaya göre açıklanan 30 kişilik liste sonuçlarında birinci sırayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ikinci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek üçüncü, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu dördüncü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin beşinci, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen altıncı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yedinci sırada yer aldı.Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise 30 kişilik listenin 21. sırasında yer almıştı.

 

2017’DE YİNE 23 SIRADA

 

Gezici Araştırma Merkezi’nin 12 Ocak 2017’de yayınladığı Türkiye’nin en başarılı büyükşehir belediye başkanlarını araştırmasında ise yüzde 64,7’lik başarı oranıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu birinci olmuştu. oldu. İkinci sırada yüzde 62,6’lık başarı oranıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bulunurken, üçüncü sırada yüzde 60,2’lik başarı oranıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yer aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise 30 kişilik listede yine 23. sırasında yer aldı.

 

KASITLI OLARAK MI YAPILDI?

 

Ancak geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabında yayınlanan ankette Başkan Nihat Çiftçi’nin  ‘En başaralı büyükşehir belediye başkanları’ araştırmasında 2. Sırada yer aldığı görüldü. Henüz kim tarafından yapıldığı belirtilmeyen bu araştırmada 1. Sırada ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yer aldı.Sosyal medyada hızla yayılan anketin birileri tarafından Nihat Çiftçi’yi başarılı belediye başkanı olarak göstermek amacıyla kasıtlı olarak yapıldığı tahmin ediliyor.

 

İLK 10’A DAHİ GİREMİYORDU

 

Şanlıurfa kamuoyu şimdi, şimdiye kadar yapılan anketlerin hiç birinde ilk 10’a dahi giremeyen Nihat Çiftçi’nin nasıl olurda ‘En başaralı büyükşehir belediye başkanları’ araştırmasında 2. Sırada yer aldığını merak ediyor. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla yayınlanan bu anketin kafalarda soru işaretleri bıraktı.

 

VATANDAŞLAR İNANDIRICI BULMADI

 

Öte yandan sosyal Medya’da yayınlanan ankete  tepkilere geldi. Vatandaşlar, Şanlıurfa’nın sorunlarla boğuşan bir kent olduğunu belirterek, En başarılı belediye başkanları sıralamasında İstanbul’u İstanbul yapan Kadir Topbaş 12., Antep’te başarılı işler yapan Fatma Şahin 14., Konya da Tahir Akyürek 19.sırada yer alıyor. Bunda bir anormallik var” ifadelerini kullandı.

 

SOSYAL MEDYA’DA PAYLAŞILAN

GERÇEKTE  OLAN

 

 

Nihat Çiftçi’yi başarılı olarak gösteren anket kasıtlı olarak mı yapıldı?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi