Önen’den ‘Yeni Yıl’ mesajı

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, 2017 yılının sona ermesi ve 2018 yılına girmemiz nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, 2017 yılında Dünyanın Türkiye’yi çok daha iyi tanıdığını belirtti ve yeni yılın Şanlıurfalılar, ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Büyükelçi Önen ayrıca 2018 yılının Türkiye ve Çin arasında ekonomik, ticari, kültürel ve siyasi alanlarda ilişkilerin daha da geliştiği, ülkelerimiz arasındaki dostluk kardeşliğin pekiştiği bir yıl olmasını diledi.

650 kez okundu.
Önen’den ‘Yeni Yıl’ mesajı

Dünya Türkiye’yi çok daha iyi tanıdı

Milletimizin huzur ve refahı için gayret ediyoruz
2016 yılının ‘Dünyada Türkiye Yılı’ olduğunu ve 2017 yılında Dünyanın Türkiye’yi çok daha iyi tanıdığını belirten Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, “Yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Ne İslam Âlimleri gibi fetva vermek, nede Hıristiyan bilginleri gibi açıklama yapmak istemiyorum. Yüce dinimizin de gereği olarak gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında milletimizin ve ülkemizin menfaatini ön planda tutarken, komşularımızın ve hatta Allah’ın en değerli mahlûkatları olan insanların menfaatini gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şükürler olsun ki; dünyanın küresel krizden etkilendiği yılları bile biz rahat ve huzur içinde geçirdik, nice yatırımlara imza attık ve ülkemiz üzerinde oynanan hain oyunları da püskürterek 2017 yılını da geride bıraktık. Azda olsa halen devam eden bazı olayları da hayırlısı ile atlatacağımız ümidiyle ülkemize sığınan herkese gönlümüzü bile açtık. Ensar görevimizi gereği gibi yerine getirme gayretimizi sürdürdük, sürdürüyoruz. Türkiye olarak 2014, 2015 ve 2016 yılına damga vurduğumuz gibi iyisi ve kötüsüyle 2017 yılına da damgamızı vurduk. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hainlerin oyununa gelmedik ve onlara boyun eğmedik. FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele konusunda çok önemli adımları attığımız 2017 yılında, özellikle ekonomi alanında ciddi saldırılarla karşı karşıya kaldık. Hamdolsun, milletimizin feraseti, hükümetimizin dirayeti ve dostlarımızın desteğiyle, tüm bu saldırıları akamete uğrattık. 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızı kimseye yedirmedik, ezdirmedik. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, büyümemizi ve güçlenmemizi istemeyen dış güçler ve içimizdeki taşeronlarına rağmen engelleri aştık, büyümeye, mazlumun sesi olmaya ve dünyada sayılı devletlerden olmaya devam ediyoruz. ABD Başkanının Kudüs ile ilgili yanlış kararı, Cumhurbaşkanımızın İslam Devletlerini toplayıp alınan Kudüs’ün Filistin’in Başkenti olma kararının kabulu ve BM’nin ABD Başkanının kararını ezici çoğunlukla reddetmesi konusundaki kararımız ve dik duruşumuz İslam âleminin ve mazlumların beğenisini ve güvenini kazandık. Yani dünya ülkelerini bile etkileyen krize, ülkemiz üzerinde oynanan birçok oyunlara, iç ve dış hainlere rağmen biz büyümeye, gelişmeye, halkımızın huzur ve refahını genişletmeye, arttırmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, ülkemizde oluşturulmaya çalışılan kaoslara, provokasyonlara, olaylara rağmen yolumuza devam ediyoruz. Zaten milletimizin huzur ve refahı için elimizden gelen gayreti sarf etmeye devam ediyoruz. 2017 yılının da dünyada Türkiye yılı olmasını diliyoruz” dedi.

Taşeron işçilere kadro verilmesi’ hayırlı olsun

Büyükelçi Önen, 2018 yılının Türkiye ve Çin arasında ekonomik, ticari, kültürel ve siyasi alanlarda ilişkilerin daha da geliştiği, ülkelerimiz arasındaki dostluk kardeşliğin pekiştiği bir yıl olmasını dilediğini belirten Büyükelçi Önen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; aldığımız tedbirler sayesinde ilk üççeyrekte yüzde 7,4’lük bir büyüme elde etmeyi, ihracatımızı 155 milyar doların üzerine çıkarmayı, işsizliği yeniden düşüşe geçirmeyi başardık. İş dünyamızla birlikte, geçtiğimiz yıl ‘mevcut çalışanların üzerine +1’ olarak başlattığımız istihdam seferberliğini, önümüzdeki yıl ‘mevcut çalışanların üzerine +2’ olarak sürdürme kararı aldık. İnşallah, işsizliği ülkemizin gündeminden tamamen çıkartana kadar durmayacak, bu çalışmaları devam ettireceğiz. Kamu kuruluşlarına hizmet veren firmalarda görev yapan işçilerimizin, kurumlarında daimi olarak çalışmaya devam etmelerini sağlayacak düzenleme de, 2017’nin önemli gelişmelerinden biriydi. Kamuoyunda ‘taşeron işçilere kadro verilmesi’ olarak bilinen bu düzenlemeyle, uzun zamandır konuşulan, tartışılan bir meseleyi daha çözmüş olduk. Bir kez daha bu kritik düzenlemenin ülkemize, çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemizin en önemli meselelerinden biri olan cari açığın azaltılması için, bir yandan enerji üretiminde kendi potansiyelimizi harekete geçirmeye, diğer yandan da ithal ettiğimiz ürünleri ülkemizde üretmeye dönük çalışmalara hız verdik. Enerjide, su, rüzgâr, güneş, termal, nükleer ve diğer tüm kaynakları seferber ederek, dışa bağımlılığımızı azaltmak, aynı zamanda stratejik bir önceliğimizdir. Ülkemizi, savunma sanayi ihtiyaçları ve yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin üretimleri konusunda da mutlaka çok daha ileri bir seviyeye çıkartmak zorundayız. Bu meseleyi, istiklalimizi ve istikbalimizi güvence altına alabilmemizin en önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz. Bunun için, önümüzdeki yıl enerji, savunma sanayi ve yüksek teknoloji konularındaki projelerimizi, yenilerini de ekleyerek sürdürmekte kararlıyız. 2018 yılının milletimiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Türkiye ve Çin arasında ekonomik, ticari, kültürel ve siyasi alanlarda ilişkilerin daha da geliştiği, ülkelerimiz arasındaki dostluk kardeşliğin pekiştiği bir yıl olmasını diliyorum. Yeni yılda, acıların, zulümlerin, adaletsizliklerin son bulduğu; huzurun, mutluluğun, refahın hâkim olduğu yeni bir dünyada buluşmak dileğiyle, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Noel ile yılbaşı farklı şeylerdir
 

Şanlıurfalı hemşehrilerinin de yeni yılını kutladığını belirten Pekin Büyükelçisi Emin Önen, “Dinimize göre, Hıristiyanların Noel gecelerine ve diğer paskalyalarına hürmet etmek, o zamanlarda onların adetlerini onlar gibi yapmak asla caiz değildir. Noel ile yılbaşı farklı şeylerdir. Bir kudsiyet, manevi bir değer yüklemeden yeni bir yılı tebrik etmekte, hayırlı olmasını temenni etmekte dinen de mahzur yoktur. Bu vesileyle Şanlıurfalı hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam âleminin yeni yılını candan tebrik ediyor, huzurlu, mutlu, sağlıklı ve refah dolu nice yıllar birlik ve beraberlik içinde yaşamayı diliyoruz” dedi.

Önen’den ‘Yeni Yıl’ mesajı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi