Buldan: HDP olarak seçimleri kazanmak için seferberlik ilan ediyoruz

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir'den başlattığı seçim buluşmaları dünkü Kocaeli buluşmasından sonra bugün Bursa ile devam etti.

1040 kez okundu.
Buldan: HDP olarak seçimleri kazanmak için seferberlik ilan ediyoruz

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Lokali'nde yapılan toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Hüda Kaya, Müslüm Doğan, Garo Paylan ile MYK Üyeleri Zeynep Boğa, Aysel Güzel, PM Üyesi Serpil Kemalbay katıldı.

HDP'nin Bursa seçim buluşmasına CHP'den İl Başkan Yardımcısı İlhan Ekinci ve bazı İl Yönetim Kurulu üyeleri, EMEK Partisi Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın, Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüleri Özen Çerençe ve çeşitli meslek ve sivil toplum örgütlerinden isimler katıldı.

Toplantıdan sonra Buldan beraberindeki heyetle HDP bursa yıldırım ilçesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Serpil kemalbay şunları vurguladı

24 Haziran'da seçimlere giderken bu coşkuyla onları yeneceğiz daha önemlisi gücümüzü büyüterek bu süreçte Önümüzdeki güzel günleri birlikte kucaklayacağız diyorum O gemi mutlaka limana varacak dedik işte bunun için bize büyük bir fırsat çıktı önümüzde bu fırsatı hep birlikte değerlendireceğiz.

Kemalbay’dan sonra söz alan HDP Eş Genel Başkanı Yardımcısı Pervin Buldan önemli açıklamalarda bulundu.

Buldan 24 Haziranda yapılacak seçimlerin Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir seçim olduğunu belirterek Türkiye'nin konumunun belirleyecek 100 yıllarını etkileyecek bir seçimde karşı karşıyayız.

24 Haziran'da barışın de demokrasinin Türkiye'de eşitliğinde kardeşliğin yaratana yaratılacak güzel günlerin göstergesidir bu hepinizi Emeğiniz den dolayı hepinizi bu güzel karşılamanızdan dolayı bir kez daha kutluyorum.

Burada olmanı Bursa’da sizlerle bir arada olmanın büyük bir mutluluğunu onurunu ve gururunu yaşıyoruz Bursa’da özellikle ,son dönemlerde yapılan  gözaltı ve tutuklamaların çok yoğun yaşandığı bu kentte eğer biz bugün her şeye rağmen bu görüntüyü verebiliyorsa bir araya gele biliyorsa de direnişi ortaya koyabiliyorsa Biz kazanmışız demektir hiçbir gücün bizi yenemeyeceği anlamına gelmektedir Bu görüntü biliyorsunuz Bursa’da partimize yönelik f gözaltılar ve tutuklamalar yaşandı buradaki yönetici arkadaşlarımızın tutuklanma sebebi sevgili Selahattin Demirtaş'ın posterini taşımak rahmetli Tahir Elçin'in posterini taşımak oldu Ancak onlar cezaevlerindeki yoldaşlarımız toprağın altındaki değerlerimize sahip çıkmanızı istemeseler de biz cezaevindeki yoldaşlarımız ın da toprağın altındaki değerlerimizin de bizlere bıraktığı meşaleyi ve mirası taşımanın sözünü verdik halkımıza bu bayrağı en yükseklere çıkaracağımız sözünü veriyoruz.

Haber:Ayten Avdan-Bursa 

Buldan: HDP olarak seçimleri kazanmak için seferberlik ilan ediyoruz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir