Büyükşehirlerin Trafiğine Çözüm Yerli Erp

Yerel seçimlere bir hafta kala adaylar projelerini anlatarak kendilerini seçmelerini istiyor. Özellikle İstanbul'da en büyük sorun olarak trafik öne çıkıyor. Trafik sorunu, yeni büyükşehirlerin bile en çok gündeme gelen sorunları arasında hızla yükseliyor.

1174 kez okundu.
Büyükşehirlerin Trafiğine Çözüm Yerli Erp

Türkiye’nin ERP uzmanı CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, trafik sorunu başta olmak üzere tüm yerel sorunların çözümü sistemlerin yerel ve entegre çalışmamasından kaynaklandığını söyledi.

Stok takibinden malzeme ihtiyacına ve planlamaya, risk yönetiminden insan kaynaklarına, kalite yönetiminden toplam verimlilik yönetimine kadar birçok sistemin bir arada çalıştığı sistemler bütünü olan ERP ile şirketlerin baştan uca her türlü ihtiyacını sistem üzerinde hızlıca karşılıyor. Şirketlere zaman ve maliyette büyük kâr elde etme fırsatı sunarak, ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Devlet kurumları yerli ERP’ye geçmeli

Palamut, yerel yönetimlere talip olanların göreve geldiklerinde yerli yazılım konusuna özel önem vermeleri ve seferberlik ilan ederek öncelikle devlet kurumlarının yerli ERP’ye geçmeleri gerektiğinin altını çizdi,

Aynı sistem ile özellikle büyükşehirleri pilot il seçerek uygulamanın geliştirilebileceğini söyleyen Palamut, şöyle devam etti:

Türkiye, başta İstanbul olmak üzere özellikle büyük şehirlerde teknolojiyi de kullanarak akıllı şehir olmaya başladı. Bu aşamada süreçlerin entegrasyonu çok önemli. Trafiğe çıkan okul servisleri, kargo araçları, şirket araçları ve kiralık araçların iş akışı, rota planı yok. Şirketler, her bir iş için birini görevlendiriyor yada istihdam ediyor. Ancak bu plansızlıkta, israf olan milyonlarca lira ve zaman kayboluyor. Bu konuda akıllı şehirlere hem hız, hem de verimlilik katacak sistem ERP ile mümkün. Dünya’nın Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 gibi teknolojileri konuşup uyguladığı günümüzde Türkiye hızla koşarak sistematik hale gelebilmelidir.Bindiğimiz arabadan kullandığımız telefona her şey şu anda veri üretiyor.Büyük veriler ve yapay zeka uygulamalarıyla süreçlerin dijitalleşerek birbirine bağlanması ve tüm yönetim sistemlerininentegre çalışmasıyla, sorunlar kendiliğinden ortadan kalkacak ya da yönetilebilir hale gelecektir. Trafik kazalarında can kayıplarını önlemek için zamanla yarışıldığı dikkate alındığında, bu çalışmanın sonuçları daha da önem kazanıyor.”

Şirketlerin süreçlerinin dijitalleşmesi gerekli

Şehirde yaşam, doğru zamanda doğru işlerin yapılamamasından dolayı her geçen gün daha karmaşık hale geliyor. Kurumlar ve şirketler süreçlerini ERP ile elektronik ortama taşımadıkları için, her bir iş için bir kişi ve bazen bir de araç görevlendiriyor. Bazı kurumlarda toplu taşımayla dosya takibi için gidip gelen kişiler bulunuyor. Dokümanların dijitalleşmesi yetmiyor, süreçlerin dijitalleşmesiyle bu ihtiyaç ortadan kalkıyor. Böylece şirketler, toplamı çok yüksek olan giderlerden kurtularak işlerini hızlı yapıyorlar. Hem de, içinde bulundukları şehrin trafiğinin iyileşmesi için önemli bir katkıda bulunmuş oluyor. Diğer yandan, üretim maliyetlerinde ciddi kazançlar sağlarken, ülke ekonomisine benzersiz katkıda bulunuyorlar.

Trafik sorununun çözümü yerli ERP ile mümkün

15 milyonun üzerinde nüfusu olan İstanbul’da kayıtlı 3,6 milyonun üzerinde araç bulunuyor. Her gün trafiğe çıkan araç sayısı yaklaşık 2 milyonu buluyor.  20.000’e yaklaşan taksi, 45 bini aşan otobüs, 640 bine yakın kamyonet, 135 bin kamyon her gün önemli ölçüde trafiğe çıkıyor. 2,7 milyona ulaşan otomobillerin ise, yarısının her gün trafiğe çıktığı varsayımından hareketle, doğru zamanlama ve yerel yönetimlerle birlikte çalışarak şehir içi trafik önemli oranda rahatlayabilir.

Büyükşehirlerin Trafiğine Çözüm Yerli Erp
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi