Antalya'da eğitim uçağı düştü

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir bir karpuz tarlasına tek motorlu eğitim uçağı uçak düştü. Kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.

794 kez okundu.
Antalya'da eğitim uçağı düştü

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Ulualan mevkiinde bir karpuz tarlasına tek motorlu Cessna tipi uçak düştü. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

 Olay yerinde yaşamını yitiren uçağın pilotu emekli Yüzbaşı Levent Arslan'ın cenazesi, Manavgat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralılardan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Ataberk Gökmen de kaldırıldığı Manavgat Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Devrim Gün'ün ise tedavisinin sürdüğü belirtildi. Öte yandan uçağın havalandıktan kısa süre sonra yaklaşık 1 kilometre uzaktaki karpuz tarlasına düştüğü tespit edildi.

30 Ekim 2018 tarihinde de aynı bölgeye bir eğitim uçağı düşmüş ve 2 kişi hayatını kaybetmişti.

 VALİ: BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

 Antalya Valisi Vali Münir Karaloğlu, 3 kişinin bulunduğu uçakta bir kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 kişinin ise ağır yaralı olduğunu belirtti. Karaloğlu, "Sivil eğitim uçağı Sorgun mevkiinde, Manavgat Stadyumu yakınlarında düştü. Maalesef bir ölü, iki de ağır yaralımız var. Kırmızı kodla çağrı yapılan sağlık ekipleri yaralılara ulaştı. Gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Uçağın neden düştüğüne ilişkin herhangi bir bilgi yok. İncelemelerin ardından belli olacak" diye konuştu.

 

Kaynak:MA

.

Antalya'da eğitim uçağı düştü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir