Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yatırım kapsamında, Dicle Elektrik tarafından yürütülen proje ile şehir merkezi ile GAP Havalimanı arasındaki ulaşım hattı modern aydınlatma sistemiyle donatılıyor.

Vali Hasan Şıldak, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, 18 kilometrelik güzergâhın tamamının aydınlatılacağını belirterek, projenin Eylül ayı başlarında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Şıldak, "Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte havalimanına kadar olan ulaşım hattında kesintisiz bir aydınlatma sağlanacak. Bu yatırımın ilimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte özellikle gece saatlerinde havalimanına ulaşımın daha güvenli ve konforlu hâle gelmesi hedefleniyor. Aydınlatma çalışmasının sürücülere daha güvenli bir seyahat imkânı sunmasının yanı sıra bölgedeki ulaşım altyapısına da önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Vali Şıldak, yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile projeye katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.