GÜNDEM

Arakçi’den Hürmüz açıklaması: Güvenlik için saldırılar durmalı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Hürmüz Boğazı'nda güvenliğin sağlanması için ABD’nin saldırı ve ekonomik yaptırımlarının sona ermesi gerektiğini söyledi.

23-09-2026 10:53 252 Okunma
Advert

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun 81'inci oturumunda farklı ülkelerin Dışişleri Bakanları ile bir araya geldi. Avusturya, Irak, Azerbaycan, Yunanistan ve Hollanda Dışişleri Bakanları ile görüşen Arakçi, Hürmüz Boğazı’na dair konuştu. 

Görüşmelerde İran ve Umman arasında güvenli denizcilik rotalarının belirlenmesi konusunda varılan mutabakata değinen Arakçi, Hürmüz Boğazı'ndaki güvensizliğin tamamen ABD ve İsrail saldırılarından kaynaklandığını söyledi. Hürmüz Boğazı'nda güvenliğin sağlanmasının ABD'nin saldırılarını durdurmasına bağlı olduğunu dile getiren Arakçi, bölge ülkelerinin de saldırılar için kendi topraklarını kullandırmaması gerektiğini ifade etti. 

Avrupa ülkelerinin hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunduklarını hatırlatan Arakçi, ABD ve İsrail'in İran'a karşı saldırılarına karşı sessiz kalınması ya da saldırıların desteklenmesinin çelişki olduğunu söyledi.

MA

Yükleniyor...
Yükleniyor...
Bağlantı panoya kopyalandı!