ABD ve İran arasındaki gerilim devam ederken, ABD Başkanı Başkanı Donald Trump'ın İran Dini Lideri Mucteba Hamaney'e sözlü olarak bir mesaj gönderdiği iddia edildi. Irak merkezli televizyon ve dijital medya merkezi Al-Sumaria'nın ABD ve İran arasında arabuluculuk yapan diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre; Trump'ın mesajını Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Munir götürdü.
Trump'ın mesajında Hamaney'e diyalog teklifinde bulunduğu ve bunun "son bir fırsat" olduğunu söylediği iddia edildi. Trump'ın Hamaney ile doğrudan görüşme veya iletişim teklifinde bulunduğu belirtilen haberde, mesajın hem bürokratik olduğu hem de askeri bir tehdit içerdiği belirtildi.
Mesaj ile ABD ve İran arasındaki mevcut anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulmasının amaçlandığı belirtilen haberde, ayrıca yeni bir askeri tırmanış dalgasının da önlemek istendiği ifade edildi.
Haberde; Asım Munir'in mesajı İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Mohsin Rezai'ye ilettiği belirtildi.
Haberde İran'ın Trump'ın teklifine herhangi bir cevap verilip, verilmediği konusunda bir bilgi yer almadı.
MUNİR, TAHRAN'DA TEMASLARDA BULUNMUŞTU
Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Munir, 20 Ekim tarihinde Tahran'a ziyaret gerçekleştirmiş, Pakistan İçişleri Bakanı Mohsin Naqvi de ziyarete eşlik etmişti. Munir, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yanı sıra İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ve İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Mohsin Rezai ile görüşmüştü.
Munir'in ziyaretinde İran ile Pakistan arasındaki ilişkilerin yanı sıra ABD ile İran arasında yürütülen müzakere sürecinin ele alındığı belirtilmişti.
Pezeşkiyan da Munir ile görüşmesinde "Biz diyaloğa hazırdık ve hala hazırız. Ancak ABD'liler önce tehdit ve yaptırımları kaldırmalı, ardından müzakere etmeliyiz" demişti.
MA





