İletişim Başkanlığı’ndan 9 Mayıs KOVİD-19 tablosu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun resmi sosyal medya hesabından 9 Mayıs’ın güncel KOVİD-19 gelişmelerini paylaştı

620 kez okundu.
İletişim Başkanlığı’ndan 9 Mayıs KOVİD-19 tablosu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun resmi sosyal medya hesabından 9 Mayıs’ın güncel KOVİD-19 gelişmelerini paylaştı. 

Altun, KOVİD-19 tedavisinde kullanılmak üzere, Sağlık Bakanlığı izni doğrultusunda, yerli bir ilacın üretilmeye başladığını ve İstanbul’da çok amaçlı acil durum hastanelerinin yapımının devam ettiğini açıkladı. 

Altun’un, 9 Mayıs’ın Koronavirüs tablosundan satır başları:

•    “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Sancaktepe, Atatürk Havalimanı ve Hadımköy inşaatı süren, Çok amaçlı Acil Durum Hastaneleri’nde incelemelerde bulundu.

•    Sağlık Bakanlığı yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında “alışveriş merkezleri” ile “ticari taksiler ve taksi duraklarına” ilişkin hijyen tedbirlerini belirledi.


•    Kovid-19 tedavisi için yerli bir ilaç firması tarafından ilaç üretildi. Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumunca yüksek öncelik verilerek ruhsatlandıran ilaca satış izni verildi.

•    Yükseköğretim Kurulunun Kovid-19 küresel salgını boyunca yaptığı çalışmaları, alınan yönetim ve mevzuat kararlarını, kamuya, ulusal ve uluslararası akademi camiasına duyurmak amacıyla "http://covid19.yok.gov.tr/" web sitesi erişime açıldı.

•    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Anneler Günü be Ramazan Bayramı'nda, huzur evleri ile engelli bakım merkezlerine ziyaretçi kabul edilmeyeceğini bildirdi.

•    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde maske ve eldiven atıklarının en az 72 saat çift poşette bekletildikten sonra çöğe atılması konusunda vatandaşları uyardı.

•    Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı gençlik merkezlerinde Koronavirüs'le mücadele kapsamında, şu ana kadar 850 bin maske üretilerek dağıtıldığını belirtti.

•    MKEK, yerli cerrahi maske geliştirerek, makinelerin üretimine başladı.”


Hibya Haber Ajansı

İletişim Başkanlığı’ndan 9 Mayıs KOVİD-19 tablosu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı