Geleceğin Yıldız Girişimcileri LİMER’den çıkıyor

Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) devam ettiği Geleceğin Yıldız Girişimcileri 3’üncü dönem eğitimleri zoom üzerinden başladı. Finale kalan 10 ekibe iş fikirlerini geliştirmek amacıyla yazılım, sosyal medya yönetimi, dijital medya pazarlama ve marka yönetimi gibi alanlarda çevrimiçi ve çevrimdışı 100 saat boyunca verilecek. Hafta sonları 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek eğitimler sonunda finale kalan ekipler iş fikirlerini prototipe dönüştürecek.

2279 kez okundu.
Geleceğin Yıldız Girişimcileri LİMER’den çıkıyor

Lüleburgaz Belediyesi’nin LYKA’da kurduğu Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’nde (LİMER) başlattığı Geleceğin Yıldız Girişimcileri’nin 3’üncü dönem eğitimleri başladı. Korona virüs salgını nedeniyle zoom üzerinden düzenlenen eğitimler “Yenilikçi Girişimcilik Alanında Eğiticinin Eğitimi” programıyla gerçekleşiyor. Yazılım alanında geleceğin girişimcilerini çıkartmayı hedefleyen proje sonunda uzun vadede beyin göçünün tersine çevrilmesi hedefleniyor. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı hedeflediği ve gerçekleştirdiği çalışmalarla birlikte Trakya’da hayata geçen ilk örnek proje niteliğini korumaya devam ediyor. 

Çevrimiçi ve çevrimdışı 100 saat eğitim

Lüleburgaz’daki lise öğrencilerinin içinde yer aldığı ve finale 10 ekibin kaldığı Geleceğin Yıldız Girişimcileri 3’üncü dönem eğitimleri alanında uzman 20’yi aşkın eğitmen tarafından verilecek. Finale kalan ekipler iş fikirlerini geliştirmek amacıyla 100 saati aşkın çevrimiçi ve çevrimdışı eğitim görecek. Cumartesi ve Pazar günleri olacak eğitimler Mart ayı sonuna kadar devam edecek. Bunun yanı sıra öğrencilere çevrimiçi eğitimle eş zamanlı olarak çevrimdışı eğitim imkanı da sunulacak. Öğrenciler çevrimdışı eğitimler kapsamında istedikleri zaman hazır videolar üzerinden yazılım alanında eğitimler alacak. 

İş fikirleri hayata geçirilecek

Gerçekleştirilecek eğitimler sonunda finale kalan ekipler söz konusu alanlardaki iş fikirlerini prototipe dönüştürecek. Başarıya ulaşan ekipler LİMER’de projelerini daha çok kitleye ulaştırmaları anlamında 3’üncü aşamaya geçirilerek desteklenmeye devam edilecek. Geleceğin Yıldız Girişimcileri programı sayesinde Lüleburgaz’ın girişimci gençlerine, hayata geçirecekleri çalışmalarını Lüleburgaz’da yapma imkanı sunulacak. Böylece uzun vadede beyin göçünün tersine çevrilmesi hedefleniyor.

 

Geleceğin Yıldız Girişimcileri LİMER’den çıkıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi