Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Katılımı İle Açıldı

Şanlıurfa’da trafik yoğunluğunu ciddi oranda rahatlatacak olan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreni ile hizmete girdi.

1818 kez okundu.
Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Katılımı İle Açıldı

BAKAN ADİL KARAİSMAİLOĞLU:” GEÇİT GELMEYEN DAĞLARI TÜNELLERLE, DERİN VADİLERİ DEV VİYADÜKLERLE GEÇTİK”

Şanlıurfa’da Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı açılış programı İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2003-2021 yılları arasında Şanlıurfa’ya 8 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapıldığını söyledi. Bakan Karaismailoğlu:” Diyarbakır Devlet Yolu, Kuzeybatı Çevre Yolu ve Doğu Çevre yollarının kesiştiği noktada yer alan Çevik kuvvet Köprülü Kavşağı, günlük ortalama 20 bin 200’ün üzerinde aracın geçtiği önemli bir kesişme noktasıdır. Kavşağımızın hizmete açılmasıyla birlikte, şehir içi ve transit trafik birbirinden ayrılacaktır. Ulaşım daha güvenli, konforlu ve kesintisiz sağlanacaktır. Bu kavşak ile gelişen, büyüyen Şanlıurfa’nın karayolu trafiği rahat bir nefes alacaktır. Dur-kalk beklemeleri ortadan kalkacak ve Bu şekilde zamandan 31,6 milyon lira, akaryakıttan 1 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 32,6 milyon lira tasarruf sağlayacağız” diye konuştu.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” ÇEVİK KUVVET KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ŞANLIURFA’YA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise konuşmasında Çecik Kuvvet Köprülü Kavşağının bir boğaz niteliğinde olduğunu belirterek vatandaşların ulaşımlarını daha rahat sağlayabileceklerini belirtti. Başkan Beyazgül:” Hep birlikle, el birliğiyle, güç birliğiyle en önemlisi gönül birliğiyle daha güzel bir geleceğe doğru ilerliyoruz. Şanlıurfa’da ana yollara ulaşım ve trafik sorunu büyük oranda çözülmüş oluyor. Şanlıurfa’nın kalbi konumunda olan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı Şanlıurfa trafiğini büyük oranda rahatlatacak.” dedi.

VALİ ERİN:” MEDENİYETİN BAŞKENTİ ŞANLIURFA, 2023, 2053 HEDEFLERİNE KATKI SUNMAYA HAZIR”

Açılış programında konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin:” Büyük ve güçlü Türkiye idealine katkı sunabilecek, hizmet edebilecek büyük bir potansiyeli bünyesinde barındıran Şanlıurfa, medeniyetin başkenti verimli hilal olarak tabir ettiğimiz Mezopotamya’nın merkezinde yer alan büyük tarım varlığı ve zengin tarihi ve turizm varlığıyla Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde 2023, 2053 ve sonraki hedeflerin gerçekleştirilmesinde genç ve dinamik nüfusuyla katkı sunmaya hazır bir ildir. Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı projesinin şehrimiz için önemli bir proje olduğunu bir kez daha ifade ediyor bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Bakan Adil Karaismailoğlu Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’nın açılış kurdelesini keserek Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

Açılış törenine, Bakan Karaismailoğlu’nun yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Zemzem Gülender Açanal, Mehmet Ali Cevheri, Halil Özşavlı, Ahmet Akay,  Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş ile kurum kuruluş müdürleri, yüklenici firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Katılımı İle Açıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi