DSİ’den açıklama geldi! Topu DEDAŞ’a attı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz gün çiftçilerin kurumu basması ile ilgili basın açıklaması yaptı. DSİ, açıklamasında top adeta DEDAŞ’a attı.

1031 kez okundu.
DSİ’den açıklama geldi! Topu DEDAŞ’a attı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce, elektrikleri kesilen ve arazilerini sulayamayan yaklaşık 200 çiftçinin kurumu basması ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada top enerji dağıtım şirketi DEDAŞ’a atılırken şu ifadelere yer verildi:

 "16 Nisan 2021 Cuma günü , Şanlıurfa’da DEDAŞenerji dağıtım şirketi tarafından Cullap Sulama Birliğine bağlı "Şanlıurfa – Bozova Pompaj Sulaması 3. Kısım Sulama Tesisi" Pompa İstasyonuna, sulama birliğinin güvence bedelini ödeyememesi sebebiyle abonelik verilmemesi ve akabinde enerjinin kesilmesine bağlı olarak sulama suyu verilmesi hizmetinin kesintiye uğraması üzerine, bir kısımçiftçilerce Sulama BirliğiBinası ve ardından DSİ Bölge MüdürlüğüBinasında izinsiz gösteri yapılmıştır.

Konuyla ilgili açıklamamız aşağıda verilmiştir:

“Sulama Birliklerinin tek gelir kaynağı sulamadan faydalanan çiftçilerden alınan su kullanım hizmet bedelidir. Sulama Birliğinin abonelik güvence bedelinin karşılanması ve tahakkuk eden enerji kullanım faturalarının birlik tarafından zamanında ödenebilmesi için çiftçilerin öncelikle geçmiş dönem borçlarına ilave olarak, bundan sonraki su kullanım hizmet bedellerini de zamanında ödemeleri ve DEDAŞ’ın sulama birliğine enerji kullanım aboneliği vermesi gerekmektedir. Cullap Sulama Birliği 09.04.2021 tarihi itibariyle herhangi bir borcu olmamasına rağmen 3 800 000 TL bedeli DEDAŞ hesabına yatırmıştır. Çiftçilerden tahsilat yaptıkça da DEDAŞ’ın istediği güvence bedelini ödemeye devam edecektir.

Pompa istasyonunun elektrik enerjisinin kesilmesi üzerine, birlik tarafından sulama suyu verilemeyen bir kısım çiftçiler 16.04.2021 tarihinde toplanarak birlik binasına girmiş ve Sulama Birlik Başkanı ile Birlik Saymanını darp etmişlerdir. Daha sonra 150 -200 kişilik grup bölge binasına girerek, Bölge Müdürü ve diğer idarecilerin odalarına yürümüşlerdir. Sloganlar atarak, tehditler savurmuşlar, enerjinin verilmemesi halinde bu eylemlerinin devam edeceği konusunda tehditlerini sürdürmüşlerdir. Tüm ikna çabaları ve konunun DSİ ile doğrudan bir ilgisinin olmadığına dair bilgilendirmeye rağmen ikna olmamış ve saldırgan tutumlarını sürdürmüşlerdir.

Tüm Ülke sathında olduğu gibi Şanlıurfa İlimizde de sulama sezonunda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması ve çiftçilerimizin mağdur olmaması içinsalgın döneminde dahi, gece gündüz mesai kavramı olmadan çalışan, 162 910 dekarlıkBozova Pompaj Sulama alanına da çiftçilerimizi mağdur etmeden sulama suyunu zamanında ulaştırarak tarımın ve çiftçimizin kullanımına sunabilmek için görevlerini büyük özveriile yapmaya çalışan Cullap Sulama Birlik Başkanı ve ekibine 16.04.2021 günü çiftçi kisvesi altında bir kısım kişilerceyapılan çirkin ve kabul edilemez saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olayın takipçisi olunacağını ve suçluların hukuki zeminde cezalandırılmaları için sahip olunan tüm kanuni hakların kullanılacağını belirtiyoruz.

Ülkemiz genelinde tarımsal üretimin sürekliliği ve gıda güvenliğimize katkı sağlamak,çiftçilerimizin tarladaki ürününü suyla buluşturmak için görevlerinibüyük özveriyleve layıkıyla yapmayaçalışan fedakar bütün Sulama Birlik Başkanlarına ve ekibine tam desteğimizin süreceğini bildiriyor, bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecekleri çalışmalarında başarı ve muvaffakiyetler diliyoruz.”

DSİ’den açıklama geldi! Topu DEDAŞ’a attı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi