Paris Başsavcısı: 129 ölü, 99’u ağır 352 yaralı

[ad_1] Paris Başsavcısı François Molins, yaptığı açıklamada saldırılar 129 kişinin öldüğünü, 99’u ağır 352 kişinin yaralandığını açıkladı

1003 kez okundu.
Paris Başsavcısı: 129 ölü, 99’u ağır 352 yaralı
[ad_1]

Paris Başsavcısı François Molins, yaptığı açıklamada saldırılar 129 kişinin öldüğünü, 99’u ağır 352 kişinin yaralandığını açıkladı.

Paris Cumhuriyet Başsavcısı François Molins, dün gece Paris’te gerçekleşen ve IŞİD’in üstlendiği saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

Başsavcı, saldırılarda 129 kişinin öldüğünü, 99’u ağır 352 kişinin yaralandığını, 7 saldırganın da öldürüldüğü açıkladı.

Molins saldırıların üç ayrı ekip tarafından düzenlendiğini söyledi.

Savcı Molins saldırılarla ilgili şu bilgileri verdi:

Saldırlar

21.20: Fransa-Almanya dostluk maçının oynandığı sırada Stade de France’da ilk patlama gerçekleşti. Bunun bir intihar saldırısı olduğu belirlendi.

21.25: 10. Bölge’de Bichat Caddesi üzerindeki Le Petit Cambodge adlı Kamboçya restoranında ve Alibert Caddesi’ndeki Le Carillon adlı barda silahlı saldırı düzenlendi. 15 kişi öldü.

21.30: Stade de France’ın H kapısında ikinci patlama gerçekleşti. Burada bir initihar saldırganının cesedi bulundu.

21.32: Fontaine-au-Roi Caddesi’nde La Casa Nostra restoranda silahlı saldırıda beş kişi öldü, sekiz kişi yaralandı. Görgü tanıkları, olay yerinde siyah Seat marka bir araç gördüklerini aktardı.

21.36: Charonne Caddesi’nde bir kafenin terasına ateş açıldı, 19 kişi öldü. Burada da siyah bir Seat görüldü.

21.40: Voltaire bulvarında, Comptoir Voltaire adlı restoranda bir intihar saldırısı gerçekleşti. Bir kişi ağır, biraç kişi hafig yaralandı.

21.40: Siyah Polo marka bir araç, Kaliforniyalı rock grubu Eagles of Death Metal konserinin olduğu Bataclan konser salonu önünde durdu. İçinden silahlı üç kişi indi ve konser salonuna girerek insanlara ateş etti. Saldırganlar içeridekileri rehin aldı. Polis konser salonuna girdiğinde, 89 sivil saldırganlarca öldürülmüştü. Üç saldırgandan ikisi intihar saldırısında öldü, biri ise kolluk kevvetlerince öldürüldü.

21.53: Saint-Denis’te Stade de France’a 400 metre uzaklıktaki Cockerie Caddesi’nde üçüncü bir patlama gerçekleşti. Burada da bir intihar saldırganının cesedi bulundu.

İki saldırganın kimlik bilgileri belli oldu

“Konser salonundaki saldırganlardan biri Fransa doğumlu. 2004 – 2006 arasında küçük suçlar işleyen saldırganın kimliği parmak izinden tespit edildi. İstihbarat servisleri 2010’dan itibaren radikalleştiğini ancak bir örgüte üye olmadığını söylüyor.

“Saldırganların birinin cesedinin yanında 1990 doğumlu birine ait bir Suriye pasaportu bulundu. İsim istihbarat servislerince bilinmiyor.”

“Bir Fransız vatandaşı ve Belçika’da yaşayan iki kişi gözaltına alındı.

“Saldırganların hepsi benzer intihar saldırısı yelekleri giyiyordu.”

güncel gündem haber sıcak haber
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi