Organik Tasarımlar Şanlıurfalı Kadınların Elinde Hayat Buluyor -(VİDEO)

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Şanlıurfalı kadınların hizmetine sunduğu Kadın Destek ve Eğitim Merkezlerinde yürütülen başarılı çalışmalarla onlarca kadının aile ekonomisine katkı sağlamasına imkân tanınıyor.

1517 kez okundu.
Organik Tasarımlar Şanlıurfalı Kadınların Elinde Hayat Buluyor -(VİDEO)

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının organize ettiği, malzemelerin tamamının belediye tarafından karşılandığı workshop çalışmalarına katılım sağlayan kadınlar tel kırma, kilim dokuma, iğne oyası, ahşap boyama, ahşap yakma, kokulu sabun yapımı, kapı süsü yapımı gibi birçok kursta hünerlerini sergiliyor.

1 Haziran itibariyle başlayan “Kontrollü Normalleşme” döneminde Şanlıurfa’da yaşayan kadınların hayatlarına dokunmak, sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer bulmalarını sağlamak ve ileride iş hayatına atılarak aile ekonomilerine katkıda bulunacakları, deneyimleyerek öğrenecekleri bir ortam sunan Büyükşehir Belediyesi, alanında uzman eğiticiler tarafından kadınlara yönelik kurslar düzenliyor. 

Kurslara katılan kadınlara, emek vererek yaptıkları organik kapı süsü, kokulu sabun ve ahşap yakma tekniğiyle yaptıkları ürünler etkinliğin sonunda hediye ediliyor. Anadolu yakası escort

Özellikle pandemi nedeniyle evlerine kapandıklarını ve sosyal hayatın içerisinden uzaklaştıklarını aktaran kadınlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu Kadın Destek ve Eğitim Merkezlerinde verilen eğitimlerle hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini aktardı. Koronavirüs salgını süresince kendilerini unutmayan ve kadınlara yönelik projeler geliştiren, kurslar düzenleyen büyükşehir belediyesine teşekkür ederek etkinliğin sonunda ürettiğimiz ürünü evimize götürerek süs olarak değerlendiriyoruz diye konuştular.

Kadın Destek ve Eğitim Merkezinde el sanatları öğreticisi olarak görev yapan Naime Yavuz ise kurslara katılan kadınlara tel kırma, kilim dokuma, iğne oyası, ahşap boyama, ahşap yakma, kokulu sabun yapımı, kapı süsü yapımı gibi birçok kurs veriyoruz diye konuştu.

Organik Tasarımlar Şanlıurfalı Kadınların Elinde Hayat Buluyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Erkmen Belediyesi'nin iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı
Erkmen Belediyesi'nin iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı
Türk: Bir nesil genç, Güney Afrika'nın eşitlik mücadelesiyle dayanışma içinde büyüdü
Türk: Bir nesil genç, Güney Afrika'nın eşitlik mücadelesiyle dayanışma içinde büyüdü