Başkan Ayşe Çakmak, “15 Temmuz ezanların darbeyi susturduğu bir destandır”

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

1435 kez okundu.
Başkan Ayşe Çakmak, “15 Temmuz ezanların darbeyi susturduğu bir destandır”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 15 Temmuz’un, darbelerin ezanları değil, ezanların darbeleri susturduğu emsalsiz bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Hain terör örgütü FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz 2016'daki alçak darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı tutumu ve milletin demokrasiye sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini belirten Başkan Ayşe Çakmak, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır düsturunu şiar edinen aziz milletimiz, tarih boyunca vatanına ve bayrağına nasıl sahip çıkıldığını göstermiştir. Biz, bayrağı, toprağı ve ezanı söz konusu olduğunda canını feda etmekten bir an olsun çekinmeyen, her türlü fedakarlığı da tereddüt etmeden gösteren bir milletiz.” dedi.

15 Temmuz gecesinin darbe heveslilerine tokat niteliğinde bir cevap olduğunu ifade edenAyşe Çakmak, “O gece milli iradeye, demokrasimize ve geleceğimize karşı hain planlar içerisinde olan teröristler, milletimizin tek yürek olacağını hesap edemedi. O geceemellerine ulaşamayan terörist grubunun hain darbe girişimi, halkımızın destansı direnişiyle etkisiz hale getirildi.15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen ve gerçek vatan evlatlarının yanında mücadele eden milletimiz, FETÖ'nünhain-alçak darbe girişimine karşı çıkarakgösterdiği mücadeleyle tüm dünyaya ders verdi.” ifadelerini kullandı.

Çakmak,mesajını “Aziz vatanımızın bekası için canlarını feda eden başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum.Allah, bizlere bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın.” sözleriyle tamamladı.

Başkan Ayşe Çakmak “15 Temmuz ezanların darbeyi susturduğu bir destandır”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi