Karakeçili çiftçilerin isyanı: Ne elektrik var ne su veriliyor!-(VİDEO)

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, bir grup çiftçi Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından elektriklerin kesilmesi nedeniyle tarlalarının kuruduğunu ve içme suyu ihtiyaçlarının karşılanamadığını öne sürerek DEDAŞ'ı protesto etti.

6387 kez okundu.
Karakeçili çiftçilerin isyanı: Ne elektrik var ne su veriliyor!-(VİDEO)

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Karakeçi  Kırsal bölgesi sakinlerinden Hadi Karakeçili,Abdülkadir Akıl ve Hamit Karakeçili, elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ tarafından elektriklerinin günde ortalama 8-10 saat kesildiğini söyleyerek,yaşanan kesintiler nedeniyle ekinlerinin kuruduğunu iddia etti.

DEDAŞ, Siverek ilçesine bağlı Karakeçi bölgesindeki kırsal mahallelerinde günde ortalama 8-10 saat plansız kesinti nedeniyle. Köydeki tarımsal faaliyetlerde kullanılan su, elektrikle çalışan pompa sistemi ile karşılandığı için köylülerin ekinleri susuz kaldı.Binlerce dönüm ekili alanlarda tarlalarındaki ekinlerinin kuruduğunu iddia ederek içme suyu ihtiyaçlarının karşılanamadığını öne sürerek DEDAŞ'a adeta isyan etti.


Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Müessese Müdürlüğü, Siverek'teki birçok köyde çiftçilerin sulama amaçlı kullandıkları kuyulardaki elektriği kesti. Bu kesintilerin ardından eylemler yapan çiftçiler, bugün elektrik kesintisi nedeniyle dinamoların çalışmamasından dolayı içme suyu ihtiyaçlarını da karşılayamadıklarını ifade ederek Karakeçi kırsal mahallesi'nde bir araya gelerek DEDAŞ'a tepki gösterdi.

"Çiftçiler günde ortalama 8-10 saat elektrik kesintisi oluyor. DEDAŞ sadece faturalarını ödemeyen vatandaşı değil, herkesi mağdur ediyor. DEDAŞ tarladaki pamuğu, mısırın kurumasın istiyor.DEDAŞ 'Ben bölgedeki tüm borçluların elektrik parasını tahsil etmeden elektriği bırakmam' diyor.

"Borcu olmayanın da elektriğini kesiyor. Mesela bir trafo gölgesindeki 5 kişi ödemiş borcunu ama 2 kişi ödememiş. Ona rağmen kesiyor ve borcunu ödeyenleri de mağdur ediyor. DEDAŞ Bölgesindeki bütün çiftçiler borçlarını ödesin istiyor. Ben borcumu ödemişim. Benim suçum ne? Sana paramı ödedikten sonra komşumun ödeyip ödememesi benim sorumluluğumda değil ki.Yaş ile kuru birlikte cezalandırılıyor.DEDAŞ'ın kesintiler nedeniyle hem çiftçiyi cezalandırıyor hemde milli servetin heba olmasını istiyor.

Mağduriyet yaşayan binlerce kişiden biri olan Hamit Karakeçili böyle anlatıyor yaşadıklarını.DEDAŞ yıllardan beri tamda sulama döneminde çiftçilerin elektriğini keserek çiftçiyi ve devleti zarara uğratıyor.Bu kesintiler nedeniyle binlerce dönümlük ekili alanlarda pamuk ve mısırın kuruduğunu ve milli gelirin heba olduğunu söyledi.Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ) son yıllarda yaptığı usulsüz kesintilerden sadece bölgedeki çiftçileri değil, tüm Güneydoğu çiftçisi de şikayetçi.''

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) 

Karakeçili çiftçilerin isyanı: Ne elektrik var ne su veriliyor!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Işıkhan, Beşiktaş’taki yangında hayatını kaybeden işçileri andı
Bakan Işıkhan, Beşiktaş’taki yangında hayatını kaybeden işçileri andı
BM: Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet yüksek seviyelerde
BM: Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet yüksek seviyelerde