Canlı Yayında Kırım Rekorları: Samsun Yolu’nda 3 Noktada Katlı Kavşak Projesi Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te hem sürücülerin can güvenliğini önceleyen hem de trafik yoğunluğunu azaltacak ulaşım projelerini birer birer hayata geçiriyor. Yıllardır trafik çilesinin yaşandığı noktalardan biri olan Samsun Yolu üzerinde kesintisiz trafik akışını sağlamak için üç nokta için katlı kavşak projesi hazırlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı, 13 Ağustos’ta ‘Samsun Yolu Kayaş-Mavigöl Girişi Köprülü Kavşak Yapım İşi’ ihalesine çıktı. Büyükşehir Belediyesi 18 Ağustos’ta da Kayaş 19 Mayıs Bulvarı 76’ncı Sokak Girişi ile General Eşref Akıncı Kışlası önü katlı kavşak yapımı için ihaleye çıkacak.

1070 kez okundu.
Canlı Yayında Kırım Rekorları: Samsun Yolu’nda 3 Noktada Katlı Kavşak Projesi Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlamak amacıyla ulaşım altyapısında büyük projelere imza atmayı sürdürüyor.

     Fen İşleri Daire Başkanlığı, kentin en önemli ana arterlerinin başında gelen Samsun Yolu üzerinde bulunan3 noktada katlı kavşak yapımı için düğmeye bastı. İlk olarak 13 Ağustos’ta “Samsun Yolu Kayaş-Mavigöl Girişi Köprülü Kavşak Yapım İşi” ihalesine çıkan Fen İşleri Daire Başkanlığı, 18 Ağustos’ta da Kayaş 19 Mayıs Bulvarı 76'ncı Sokak Girişi ile General Eşref Akıncı Kışlası Önükatlı kavşak yapımı için ihale gerçekleştirecek.

CANLI İHALEDE YÜKSEK KIRIM ORANLARI YAŞANIYOR

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından çıkılan'Samsun Yolu Kayaş-Mavigöl Girişi Köprülü Kavşak Yapım İşi' ihalesinin yaklaşık maliyeti 18 milyon 927 bin 296 TL olarak açıklanırken, ihaleye 10 firma teklif sundu.

ABB TV ile Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerindencanlı olarak yayınlanan ve yüzde 16,65yüksek kırımın yaşandığı ihalede,en düşük teklif 15 milyon 775 bin TL oldu.

 Kısa süre içinde sonucunun açıklanacağı ihalenin kesinleşmesinin ardından yapımına başlanacak köprülü kavşak ile Samsun Yolu'ndan Çevre Yolu'na kadar trafik ışıklarıyla kontrol edilen 3 hemzemin kavşak katlı haline getirilecek. Mavigöl girişine yapılacak 430 metre uzunluğundave 3 gidiş-3 geliş şeritten oluşacak köprü sayesinde de Ankara Samsun Yolu üzerinde seyir eden araçlar trafik ışıklarında beklemeden kesintisiz sürüş sağlayabilecek.

KATLI KAVŞAKLAR 3 GİDİŞ-3 GELİŞ OLACAK

Samsun Yolu üzerinde trafiğin nefes almasını sağlayacak projelerlekesintisiz trafik akışının sağlanmasının amaçlandığı 3 katlı kavşak projesi sayesinde sürücüler daha konforlu ve güvenli yolculuk yapabilecek.

    Kayaş 19 Mayıs Bulvarı 76'ncı Sokak girişi ile General Eşref Akıncı önüne inşa edilecek ve 3 gidiş-3 geliş şeritten oluşacak katlı kavşaklar, 700 metre uzunluğunda inşa edilecek. Yapılacak altgeçitler sayesinde Samsun Yolu üzerinde araçlarıntrafik ışıklarında beklemeden kesintisiz akışı sağlanırken,bölgede ikamet eden vatandaşlar, sinyalize dönel kavşaklar sayesinde ise hem kent merkezine hem de Elmadağ istikametine rahatlıkla ulaşabilecek.

4 ANA ARTERDE KESİNTİSİZ ULAŞIM DÖNEMİ TAMAMLANMIŞ OLACAK

Trafikte meydana gelen yığılmaları önleyecek üç yeni katlı kavşak projesiyle,kent içi ve kent dışına çıkış trafiği de olumlu yönde etkilenecek.

Başkent'in 3 ana arteri olan İstanbul, Konya ve Eskişehir Yolu'ndan sonra Samsun Yolu'nda inşa edilecek üç ayrı katlı kavşaklar sayesinde Başkent’te toplam 4 ana arterin tamamında kesintisiz trafik sağlanmış olacak.

Canlı Yayında Kırım Rekorları: Samsun Yolu’nda 3 Noktada Katlı Kavşak Projesi Başlıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi