Biden, Afganistan’dan çekilme kararının doğru olduğunu savundu

Afganistan'dan çekilme kararının doğru olduğunu savunan ABD Başkanı Joe Biden, Afgan güvenlik güçlerinin kendi ülkeleri için savaşmaya gönüllü olmadığı bir ortamda ABD askerlerinin savaşmaması gerektiğini söyledi.

2008 kez okundu.
Biden, Afganistan’dan çekilme kararının doğru olduğunu savundu

ABD Başkanı Joe Biden, Taliban’ın Afganistan'a girişi ile birlikte yaşanan gelişmelere ilişkin Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

Biden, Taliban’a tahliye operasyonuna müdahale etmesi ya da ABD askerlerine saldırması durumunda sert ve hızlı karşılık vereceklerini  ilettiklerini söyledi. "Büyükelçiliğimizi güvenli bir şekilde kapatıp diplomatlarımızı tahliye ettik" diyen Biden, ilerleyen günlerde tahliye edilmesi gereken Afganistan vatandaşlarına yardım edileceğini belirtti. Biden devamla, "Diğer ülkelerde yaptığımız gibi şiddetin devamını önlemek için diplomasi yoluyla baskı yapacağız" şeklinde konuştu.

Biden'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"*Afganistan'a 20 yıl önce açık hedeflerle gittim. El Kaide'nin orayı üs olarak kullanmamasını garanti etmek için. Bunu başardık.

*Hedefimizin terörizm karşıtlığına odaklanması gerektiğini hep söyledim. Ülkenin inşa edilmesi Afganistan'daki hedeflerimiz arasında değildi.

*Günümüzde terör tehdidi daha çok ülkeye yayıldı.

*Tahliye operasyonuna müdahale etmesi ya da ABD askerlerine saldırması durumunda sert ve hızlı karşılık vereceğimizi Taliban'a ilettik.

*Büyükelçiliğimizi güvenli bir şekilde kapatıp diplomatlarımızı tahliye ettik. Önümüzdeki günlerde ordumuz tahliye edilmesi gereken Afgan vatandaşları ve aile fertlerine yardım edecektir.

*Afgan halkına yardımı sürdüreceğiz ve diğer ülkelerde yaptığımız gibi şiddetin devamını önlemek için diplomasi yoluyla baskı yapacağız."

 

(MA)

Biden Afganistan’dan çekilme kararının doğru olduğunu savundu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi