Şanlıurfa'da Erasmus Günleri Başladı

Şanlıurfa'da "Erasmus Projesi" kabul edilen okulların proje tanıtımı yapılarak sergi açılışı düzenlendi.

1906 kez okundu.
Şanlıurfa'da Erasmus Günleri Başladı

 

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.

14-15-16 Ekim 2021 tarihleri arasında Avrupa çapında eş zamanlı gerçekleştirilen "Erasmus Days" etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa İl Müdürlüğü sergi salonunda 14 Ekim 2021 saat 11.00'de, il genelinde Erasmus Projesi kabul edilen okulların proje tanıtımı yapıldı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü giriş katında projelerin sergi açılışı,  kurdele kesim merasimi ve geleneksel pasta kesimi yapıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Abdulkerim Yavuz, " Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (#ErasmusDays) etkinlikleri düzenlenmektedir. 2020 yılında Erasmus Günleri etkinliklerine 84 ülke, 5000'den fazla etkinlikle katılmış bulunmaktadır. Ülkemiz de 656 etkinlikle en çok katılım sağlayan ikinci ülke olmuştur." ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa'da Erasmus günleri start aldı

"20 Meslek Lisemiz ve 50 okulumuz akreditasyon kapsamında 2022 yılı boyunca projelerini yürütecektir"

Şanlıurfa'da 2020 yılından itibaren Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ proje başvuru kabul sayılarında çok ciddi artışla Türkiye ortalamasının üstüne çıktığını belirten Yavuz, "4 tane Erasmus KA101, bir tane KA104 projesiyle kendi rekorunu kıran İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz 2021 yılında Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanında akredite olarak büyük bir başarı elde etmiştir. Erasmus+ projelerinde akredite olan İlimizde 20 Meslek Lisemiz ve 50 okulumuz akreditasyon kapsamında 2022 yılı boyunca projelerini yürütecektir. Projelerimiz sayesinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çeşitli Avrupa ülkelerinde kurslarda eğitimler görerek ilimizin akademik başarısına katkı sağlayacak ve ilimizin tanıtımını çeşitli ülkelerde yapacaklardır." dedi.

Projesi kabul edilen stantları dolaşan İl Milli Eğitim Müdürü Kurt, tüm okullara yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

# Urfa'da Başladı. Şanlıurfa'da Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus günleri Erasmus Günleri şanlıurfa olan SON DAKİKA | eğitim ardından Olarak bir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi