‘Çin Suriye’ye asker gönderecek’

Çin hükümetinin geçtiğimiz günlerde, Suriye ile yaptığı bir anlaşma kapsamında Suriye’ye 5 bin asker göndereceği ileri sürüldü.

1153 kez okundu.
‘Çin Suriye’ye asker gönderecek’

Çin’in, Kara Kuvvetlerine ait beş bin askeri Suriye’ye göndermek için Şam hükümeti ile anlaştığı iddia edildi. The European Union Times’ın “Obama için gece kabusu” başlıklı haberine göre , bu askerlerin Doğu Türkistan’da konuşlandırılan “Sibirya kaplanları” ve Lancjoy askeri bölgesindeki ”Gece Kaplanları” özel kuvvetleri gruplarından oluşması bekleniyor.

 

Rus medyası, Çin askerlerinin Suriye’ye gönderilmesinin Çin Ulusal Meclisi tarafından geçen ay kabul edilen terörle mücadele yasasının bir sonucu olduğunu öne sürdü.

 

Çin’in bu tür önlemleri, Sincan ismini verdiği Doğu Türkistan’da çoğunluğu oluşturan Uygur Müslümanlarının yurt içinde ve dışında etkinliklerini artırmasından dolayı olabileceği öngörülüyor.

 

24 Aralık’ta Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Pekin’de bir araya gelmişlerdi. Görüşmelerin sonunda Çin tarafı Suriye’ye 6,2 milyon dolar yardım tahsis etme kararı almıştı. Wang Yi, Pekin’in gelecekte de Suriye’nin ihtiyaçlarına göre Suriye’ye her türlü yardımı sağlayacağını bildirmişti.

 

 

Şanlıurfa gap haberleri yaşam kavga ölüm hdp başkan siyaset spor sağlık pkk terör ışid
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi