Chomsky: Türkiye barış dilekçesini imzalayanlarla gurur duymalı

Noam Chomsky, Türkiye’nin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini mzalayanlarla gurur duyması gerektiğini söyledi. Bostonbul Grubu, ABD’li dilbilimci Noam Chomsky’i Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki (MİT) ofisinde ziyaret etti.

1029 kez okundu.
Chomsky: Türkiye barış dilekçesini imzalayanlarla gurur duymalı

Bianet’in haberine göre, ziyaret sırasında Chomsky Türkiye’ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın otoriterleşmesi, IŞİD’le ilişki, Batı’nın sessizliği ve bunların yanında devletin suçlarını protesto edenlerin önemine değinen Chomsky, “Türkiye Erdoğan ile birlikte demokratik kazanımlarını kaybetmeye başladı” diye konuştu.

 

Cenevre’de yapılan Suriye barış görüşmelerinde Türkiye’nin PYD’yi masada istememesinin altını çizen Chomsky, “Türkiye IŞİD’le savaşan en önemli güç katılamaz diyor” dedi.

Barış bildirisi

Kendisinin de imzacısı olduğu “Bu suça ortak olmayacağız” diyerek barış bildirisi imzalayan akademisyenlere de değinen Chomsky, “Türkiye barış dilekçesini imzalayanlarla gurur duymalı” dedi.

“Yazarlar, sanatçılar, gazeteciler, yayıncılar, akademisyenler açıkça ve sürekli devletin suçlarını protesto ediyorlar, bununla da kalmıyor, ki bu bile ender görülür, aynı zamanda direk sivil itaatsizlik eylemlerine geçiyorlar ve bazı durumlarda çok ciddi cezalara katlanmak durumunda kalıyorlar. Emsalsiz bir durum ve Türkiye bununla gurur duymalı. Barış dilekçesini imzalayanlar bunun örneği.”

Bostonbul Grubu

Bostonbul Grubu, Gezi Direnişi sürecinde 1 Haziran 2013’te, Boston’da yaşayan akademisyen, öğrenci, sanatçı ve çalışanlardan oluşan bir grup Türkiyeli tarafından kurulmuştu.

Bostonbul Grubu, Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine de imza atmıştı.imc

 

Şanlıurfa sondakika göndem sağlık yaşam gaphaberleri ruhanews spor pkk Ortadoğu terör ölüm siyaset din ırk mezehp ışid operasyon gap urfahaberleri sınır urfagöndem.emlak nakliyat sağlık kadın güzellik spor türkiye haber çatış
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi