HAK - PAR: Burkay’a yapılan sekterlik!

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanvekili Necati Bayram, Basel'de gerçekleşen konferansta konuşmacı Kemal Burkay'ın, PKK’lilerce “provoke edilmek istendiğini” bildirdi.

1059 kez okundu.
HAK - PAR: Burkay’a yapılan sekterlik!

Necati Bayram, yaptığı açıklamada, partisinin İsviçre birimi tarafından dün Basel'de gerçekleşen ve HAK – PAR Onursal Genel Başkanı Kemal Burkay’ın konuşmacı olduğu konferansı engelleme girişiminde bulunulduğunu belirtti. 

 

Burkay konuşmak üzere kürsüye çıktığında salonda bulunan bir grubun, “Bijî Serok Apo” (Yaşasın Başkan Apo) sloganları atarak toplantının başlamasını engellemeye kalkıştığını ifade eden Bayram, grubun salondan çıkarıldıktan sonra da “Burkay'ı konuşturmayacağız” diyerek provokatif tutumların sürdürüldüğünü belirtti.

 

Buna rağmen toplantının coşkulu bir şekilde devam ettiğini aktaran Bayram, şunları ekledi:

 

"Kendilerini 'Özgürlük Hareketi' diye tanımlayan, her şeyin başına bir 'demokratik' kelimesi iliştiren bu kesimin, kendileri gibi düşünmeyen yazar, siyasetçi ve sanatçılara karşı zaman zaman şiddete de varan tutumları kabul edilemez.

 

Bu ancak demokrasi ve özgürlük düşmanlarının tutumu olabilir. HAK – PAR olarak Sayın Kemal Burkay'a yapılan bu sekter, provakatif tutumu protesto ediyor, şiddetle kınıyoruz."

 

Yaklaşık 70 kişinin hazır bulunduğu salonda katılımcılara Kürtçe hoşgeldiniz diyerek konuşmasına başlayan Burkay, salonda bulunan 6-7 kişilik grubun Öcalan lehine slogan atması üzerine konuşmasına ara vermek zorunda kalmıştı.

Şanlıurfa sondakika göndem sağlık yaşam gaphaberleri ruhanews spor pkk Ortadoğu terör ölüm siyaset din ırk mezehp ışid operasyon gap urfahaberleri sınır urfagöndem.emlak nakliyat sağlık kadın güzellik spor türkiye haber çatış
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir