Zirai Aletler Motorlu Vasıtalar Odası Başkanı Halil Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın projeyi hayata geçirmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Ancak Polat, sanayi bölgesinde çalışan çok sayıda çırak, kalfa ve ustanın Eyyübiye güzergâhında ulaşım sorunu yaşadığını hatırlatarak, 95A’nın güzergâha dahil edilmesini istedi.
Polat açıklamasında şunları kaydetti:
“Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Mehmet Kasım Gülpınar’ın bu projesi takdire şayandır. Ancak AKABE Sanayi Sitesi KSS bölgesinde birçok esnaf ve çalışanımız bulunuyor. Talebimiz; bu hattın kırmızı ışıktan dönüp sanayi sitemize uğradıktan sonra OSB’ye devam etmesidir. Ulaşım Dairesi Başkanımıza gerekli talimatın verilmesini rica ediyoruz.”
Sanayi esnafı, hattın bölgeye uğraması hâlinde hem işçiler için ulaşımın kolaylaşacağını hem de sanayi trafiğinin rahatlayacağını belirterek Belediye’den olumlu bir adım bekliyor.