Akçakale'de karantinada torpil iddiası!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde karantinada torpil yapıldığı iddia edildi.

SAĞLIK - 08-07-2020 22:51

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren   yeni tip   koronavirüs ( Covid-19) salgınına karşı   Şanlıurfa’da tedbirler üst safhaya çıkarıldı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ortaya atılan bir iddia ise yenilir yutulur cinsten değil. Öyle ki M.D isimli vatandaşın iddiasına göre Akçakale'de karantina da torpil yapıldığı iddia ediliyor. Vatandaşın iddiasına göre, hastanede tedavisi tamamlanan ve 15 gün karantinaya alınması gerekenlerin torpil kullanarak karantinaya alınmadığı ifade edildi.

“TORPİLİMİZ OLMADIĞI İÇİN BİZİ 14 GÜN TUTUYORLAR”

Ruha Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan M.D isimli vatandaş, torpili olanların karantinaya alınmadan eve gönderildiğini iddia ederek, "Ben yurtta karantina altındayım. Yalnız şöyle bir durum var, karantina altında bulunan insanlar eşit davranmıyor. Mesela birkaç gün içinde aynı bir gün arayla hastanede yattığımız kişiler hastanede doktor direkmen onları evlerine gönderiyor kendilerinden arkası kuvvetli olduğu için ve bizim ne dayı ne amcamız var yani torpilimiz olmadığı için bizi 14 gün tutuyorlar" dedi.

“BU YAPILAN ADALETSİZLİK KİMSE BUNU KABUL ETMEZ”

M.D isimli vatandaş ortada bir adaletsizlik olduğunu iddia ederek, "Demek istediğim şu yani bu çifte standart neden? Torpil olan kişiler 45 günlük hastane tedavisi bittikten sonra evlerine gönderiliyor ve torpil olmayan kişiler 15 gün karantina altında tutuluyor. Tamam karantinaya bir lafımız yok ama yapılacaksa niye herkese yapılmıyor. O da insan ben de insanım onun torpili var diye o 5 -6 günde evine gidiyor ama ben 14 gün karantina altında kalmak zorundayım. Yani bu yapılan adaletsizlik kimse bunu kabul etmez" diye konuştu.

 

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) -

Günün Diğer Haberleri