ŞANLIURFA (RHA) – Vekil Başak, kent merkezinde yapımı süren dört köprülü kavşak, Şanlıurfa–Akçakale yolu ve Harran–Şuayipşehri–Soğmatar yolu ile ilgili güncel bilgileri açıkladı.
Başak, şehir içi ulaşımını önemli ölçüde rahatlatması beklenen köprülü kavşak projelerinde çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda sürdüğünü belirtti.
Açıklamaya göre, Azerbaycan Bulvarı Köprülü Kavşağında çalışmalar devam ederken kavşağın 15 Eylül 2026 tarihinde trafiğe açılması hedefleniyor.
Şanlıurfa Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağında ise yapım çalışmalarının sürdüğü, kavşağın 15 Ağustos 2026 tarihinde hizmete açılmasının planlandığı bildirildi.
Akçakale Köprülü Kavşağında dolgu çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, projenin 2026 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği ifade edildi.
Göbeklitepe Ayrımı D-400 Köprülü Kavşağında ise kamulaştırmadan kaynaklanan hukuki süreç nedeniyle güzergâhın bir bölümünde çalışmaların yürütülemediği, buna rağmen projenin yıl sonuna kadar tamamlanmasının amaçlandığı kaydedildi.
Şanlıurfa–Akçakale Yolunda Çalışmalar Sürüyor
Milletvekili Başak, toplam 54,8 kilometre uzunluğundaki Şanlıurfa–Akçakale yolu projesinin kalan kesimleri için ihalenin tamamlandığını ve yapım çalışmalarına başlandığını açıkladı.
Yaklaşık 3,5 milyar lira yatırım bedeline sahip proje kapsamında 2026 yılı için 265 milyon lira ödenek ayrıldığını belirten Başak, yolun etaplar hâlinde tamamlanacağını söyledi.
Harran–Şuayipşehri–Soğmatar Yolu KGM Ağına Alınmadı
Açıklamada, Harran–Şuayipşehri–Soğmatar güzergâhının Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağına alınması yönündeki talebin ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uygun bulunmadığı bildirildi.
Bakanlık değerlendirmesinde, yolun yapım, bakım ve iyileştirme çalışmalarının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda yürütülmesinin uygun olacağı ifade edildi.
"Takipçisi Olmaya Devam Edeceğiz"
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hikmet Başak, Şanlıurfa'nın ulaşım altyapısını güçlendirecek yatırımları yakından takip etmeyi sürdüreceklerini belirterek, vatandaşlardan gelen talepleri ilgili bakanlıklara iletmeye ve projelerin her aşamasının takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.