Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş’nin raporunda altının geçen hafta Fed’in gelecek yıl için indirimlerde yavaşlama mesajı vermesinden sonra yaşadığı geri çekilmeden toparlanmaya devam ettiği belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Güne 2.615 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, seansı 2.634 ile sonlandırırken günlük yüzde 0,7 kazancı hanesine yazdı.

“Gümüş, 29,67 dolar/ons ile seansa başlarken 30 dolar/ons psikolojik seviyesine doğru yükselişe geçti. Seansı 29,82 dolar/ons ile tamamlayan beyaz maden, günlük yüzde 0,7 değer kazandı.

“Platin, 949 dolar/ons seviyesinden açtığı seansı 950 dolar/ons ile kapatırken günlük yüzde 0,1 kazanç elde etti.

“Paladyum ise günün tek değer kaybeden kıymetli madeni oldu. Güne 946 dolar/ons ile başlayan paladyum, seansı 920 dolar/ons ile sonlandırarak hafta başındaki kazanımlarını büyük ölçüde geri verirken günlük yüzde 2,8 kayıp yaşadı.”

Hibya Haber Ajansı
Advert