Polis, Özel Kuvvetler ve Ordu mensupları, kendini başından vurulduktan sonra hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybeden şüpheli Martinovic'i aramak için saatler harcadı. Polis İdaresi Müdür Vekili Lazar Scepanovic'in yaptığı açıklamaya göre, polis Martinovic'in etrafını aile evinin yakınında sardı.
Scepanovic daha önce Martinovic'in yasa dışı silah bulundurmaktan hüküm giydiğini söylemişti.
Kanlı saldırı Cetinje'deki Spor Merkezi yakınlarındaki “Velestovo” tavernasında başladı. İlk olarak orada dört kişiyi öldüren Martinovic, daha sonra şehrin diğer üç noktasında da cinayetler işlemeye devam etti.
Kamu yayıncısı RTCG'nin öğrendiğine göre, Martinovic daha önce bir tavernada tanıştığı D.K. ile çatışma halindeydi. Martinovic daha sonra bir silah almak için eve gitti, tavernaya geri döndü ve birkaç kişiyi öldürdü ve yaraladı. Daha sonra Humci kasabasına giderek meyhane sahibinin çocuklarını ve bir kadını öldürdü.
Polisin verdiği bilgiye göre Martinovic herhangi bir organize suç grubuyla bağlantılı değil, ancak daha önce duygusal davranışları olan bir kişi olarak tanınmış ve yasa dışı silah bulundurmaktan tutuklanmıştı.
Hibya Haber Ajansı