Haliliye Belediyesi, Ramazan ayında Enderun usulü Teravih Namazı ve Tasavvuf Musiki Dinletisi düzenledi. Osmanlı geleneğinin yaşatıldığı etkinlikte, vatandaşlar manevi bir atmosferde unutulmaz bir akşam yaşadı.
Mevlana Camii’nde düzenlenen programda, Teravih Namazı Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğu tarafından beş ayrı makamda icra edildi. Namazın ardından Tasavvuf Müziği Sanatçıları Ahmet Uzunoğlu, Ramazan Kutlu, Hüseyin Akbulut, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Akbaş, İbrahim Halil Altıngöz ve Enderun Hafızlar Topluluğu sahne aldı. Sanatçılar, seslendirdikleri eserlerle katılımcılara manevi bir atmosfer sundu.
Programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı İlhami Günbegi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Enderun Teravihi'nin Osmanlı'da önemli bir gelenek olduğunu belirterek, bu geleneği tekrar canlandırmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan Canpolat, "Şanlıurfa müzik şehri olarak tasavvuf müziğinde de bir numara olduğunu göstermiş olduk" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Bekir Bozdağ ise programın manevi atmosferine dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, programın gönül işi olduğuna vurgu yaparak katkı sağlayan herkese teşekkür etti. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı İlhami Günbegi, Haliliye Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projelere verdiği önemi vurgulayarak Başkan Canpolat’a teşekkür etti.
Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.