Mardin – Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde başlatılan barış sürecinin, PKK’nin silah bırakma ve kendini feshetme kararıyla tarihi bir noktaya ulaştığını belirterek, sürece tam destek verdiklerini açıkladı.
Federasyon tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin yıllardır özlemini çektiği huzur, güven ve kardeşlik ortamının bu gelişmeyle birlikte daha somut hale geldiği vurgulandı. Mehmet Şerif Öter, barış sürecini en başından bu yana kararlılıkla desteklediklerini ifade ederek, “Barışa olan inancımızı sadece sözle değil, sahadaki somut adımlarla da gösterdik” dedi.
Öter, bu kapsamda ildeki tüm siyasi partilerin il başkanlıklarına nezaket ziyaretlerinde bulunduklarını ve ortak gelecek için barışın vazgeçilmez bir değer olduğunu kamuoyuyla paylaştıklarını aktardı. Açıklamasında, “Barış ve huzurun temeli, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görerek ortak değerlerde buluşmaktır” ifadelerine yer verdi.
Açıklamada ayrıca, barışın sadece silahların susması değil, adaletin, empati ve merhametin yaşamın her alanına sirayet ettiği bir toplumsal bilinç olduğu vurgulandı. Kalıcı barış için toplumun tüm kesimlerinin sağduyulu ve sorumlu bir tutum sergilemesi gerektiğine dikkat çekildi.
“Barış, bölgemizin sosyal dokusunu güçlendiren, genç kuşaklara umut vadeden ve toplumsal bütünlüğü sağlamlaştıran en temel değerdir” diyen Öter, geleceğin umutlarla inşa edilmesi gerektiğini belirtti.
Federasyon, toplumsal huzura, kardeşliğe ve kalıcı barışa hizmet eden her adımın yanında olacaklarını belirterek, bu olumlu iklimin siyasi, sosyal ve kültürel tüm alanlara yayılması temennisinde bulundu.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.