DEM Parti Şanlıurfa İl Eş Başkanları Ayşe Sürücü ve Nihat Demirbilekli, Yerel Yönetimler İl Kurulu Üyesi Av. Bekir Benek ile Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fethi Tapaç, RHA Ajans’ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında; Türkiye’de yeni bir barış süreci ihtiyacı, silah bırakma çağrıları, anayasa çalışmalarının yeniden gündeme alınması ve bu süreçlerin bölgede yaratacağı sosyal ve ekonomik etkiler ele alındı. Heyet, sürecin tüm toplumsal kesimlerin katılımıyla şekillenmesi gerektiğini ifade ederek, ortak akıl ve sorumluluk vurgusu yaptı.

Ayrıca, sürecin başarıya ulaşması için toplumun tüm kesimlerinin – siyasiler, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler ve sorumluluk sahibi bireylerin – görüş ve önerilerinin son derece kıymetli olduğu vurgulandı. Sürece ilişkin sorumluluk üstlenen kesimlerin inisiyatif alma konusunda gerekli desteği sağlamaları gerektiği ifade edildi.

Ziyaretten dolayı RHA Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dodanlı ile Bozova’nın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Süleyman Turan, DEM Parti heyetine teşekkür etti.