Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozova İlçe Başkanı Abdulkadir Gül, beraberinde Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, hem odanın hem de bölgedeki çiftçilerin karşılaştığı sorunlar üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu.
Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan, tarımda yaşanan sıkıntıları ve çiftçilerin mağduriyetlerini dile getirerek şunları söyledi:
“Bölgemizde tarımda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yanı başımızda Türkiye’nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı bulunmasına rağmen, enerji ve sulama alanında çiftçilerimiz ciddi zorluklarla karşı karşıya. Özellikle sulama yapılan araziler için dönüm başına 3.700 TL enerji ücreti alınmakta, sulama dışı tarım arazilerinde ise bu ücret 7.400 TL’ye kadar çıkmaktadır. Ayrıca bölgemizde don ve kuraklık nedeniyle tarım rekoltesi oldukça düşük. Gübre, mazot ve ilaç gibi tarım girdilerinin yüksek olması da çiftçilerimizi mağdur ediyor. Ürün neredeyse tarlada kalıyor. Bizim tek beklentimiz, çiftçi ve üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıların dile getirilmesidir. Ziyaretiniz için ilçe başkanımız ve siz değerli milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.”
CHP’li vekiller de ziyarette, “İlçe genelinde çiftçilerimiz başta olmak üzere esnaf ve vatandaşlarımızın sorunlarını birinci ağızdan dinlemek ve çözümüne katkı sağlamak amacıyla buradayız. Ev sahipliği ve samimiyetiniz için Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan’a teşekkür ederiz. Siyasi partiler, devletin düzenini kurmak için değil, ülkenin gelişimi, yükselmesi ve refahı için var olan kurumlar aracılığıyla hizmet sunmalıdır. Partiler iktidar için vardır; bugün vardır, yarın olmayabilir. Ülkemizde ağalık sistemi ortadan kaldırılarak, hukukun üstünlüğü ve yasalar çerçevesinde düzenlemeler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.