Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Yenidoğan Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Ebru Yücesoy Bağdiken, anne sütünün yalnızca bir besin değil, aynı zamanda “doğal bir aşı” olduğunu belirtti.

Hastalıklara Karşı Koruma Sağlıyor

Dr. Bağdiken, “Anne sütü ilk altı ay boyunca bebeğin tüm besin ihtiyacını tek başına karşılar, kolayca sindirilir ve birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için en uygun besindir.” ifadelerini kullandı.

Stand Kuruldu, Bilgilendirme Yapıldı

Anne sütü farkındalığını artırmak amacıyla hastane girişinde bilgilendirme standı kuruldu. Burada annelere ve anne adaylarına emzirme süreci, doğru teknikler ve anne sütünün faydaları hakkında bilgi verildi.

Etkinliğe Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Müslüm Toptan, başhemşire ve eğitim hemşireleri de katılarak destek verdi. Sağlık çalışanları, emzirmenin yalnızca bebek sağlığı için değil, anne sağlığı açısından da büyük faydalar sağladığını vurguladı.

Çalışmalar Sürecek

Harran Üniversitesi Hastanesi, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla benzer bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.