Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve meclis üyeleriyle birlikte Evren Sanayi Sitesi’nde düzenlenen esnaf duasına katıldı. Müftü Tolan’ın yaptığı duaların ardından Başkan Kuş, esnaf odasını ziyaret ederek yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulundu.
Mesaisinin önemli bölümünü esnaf, gençler ve vatandaşlarla geçirerek talepleri dinleyen Başkan Kuş’a, ziyaret sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çiftçi, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Samak ve belediye birim amirleri de eşlik etti.

Ziyarette Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamirciler Sanat Esnaf Odası Başkanı Halil Polat ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Duaların ardından esnafın cumasını tebrik eden ve hayırlı işler dileyen Başkan Kuş, konuşmasında Gazze’ de yaşanan zulme dikkat çekerek, “Dava Cenab-ı Mevlam’ın davasıdır, Cenab-ı Mevlam davasına sahip çıkacaktır.” dedi.
Evren Sanayi Sitesi’nde yeşil alan ve parklarla ilgili çalışmalara başlanacağını belirten Kuş, temizlik konusunda da sahada olacaklarını ifade etti. Çöp konteyneri dağıtımına başladıklarını ve eksiklikleri kısa sürede gidereceklerini vurgulayan Kuş, Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara bugünden itibaren başlayacağını dile getirdi. Kuş, “Siz ne emrederseniz, gücümüz nispetinde emrinizde olacağımızı ifade etmiştik. Bazı şeyler geç olabilir ama Allah’ın izniyle hepsi yerine gelecektir. Biz de sizlerin duasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Oda Başkanı Halil Polat ise Başkan Kuş ve İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, belediye ile iş birliği içinde yeni çalışmaların başlayacağını söyledi. Polat, site içerisinde yeşil alan ve temizlik konusunda ciddi bir çalışma yürütüleceğini, yeni caminin İl Müftülüğü’ne tahsis edildiğini ve diğer caminin inşaatının da hızla devam ettiğini aktardı.
Yeni iş yeri inşaatlarının da sürdüğünü belirten Polat, KDV muafiyet belgelerinin çıktığını, malzeme alımlarına başlanarak esnafın kısa sürede iş yeri sahibi yapılacağını ifade etti. Mülkiyet sorununu çözdüklerini kaydeden Polat, 800’den fazla iş yerinin inşaatını hızlı şekilde tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

