Cumhuriyetin ilanının 102. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar, 28 Ekim’de Osmanbey Şehitliği’nde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. 29 Ekim’de ise Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen törenle devam etti.
Vali Şıldak: “Cumhuriyet, bağımsızlığımızın simgesidir”
Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak bir konuşma yaptı.
Vali Şıldak konuşmasında,
“Cumhuriyetimizin 102. yılının kutlama töreninde sizlerle birlikte olmak, bu haklı gururu vatandaşlarımızla paylaşmak hepimiz için bir şeref ve onurdur. Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun,” dedi.
Sözlerini sürdüren Şıldak,
“Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılmış bir mücadelenin adıdır. Bir var oluş savaşının zaferle sonuçlandığı tarihi bir andır. Cumhuriyet, milletimizin gerçekten var olma mücadelesinin taçlandırılmasıdır; bağımsızlıktır. Uzun bir mücadelenin sonunda her alanda kazanılmış bir zaferdir,” ifadelerini kullandı.
Renkli gösteriler ilgiyle izlendi
Törende halk oyunları, mehteran takımı, karate ve jimnastik gösterileri büyük beğeni topladı. Program, asker, jandarma ve polis birlikleriyle öğrencilerin geçit töreni ve araç konvoyuyla sona erdi.
Protokol ve vatandaşlar kutlamada buluştu
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına; Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sait Ağan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Naci Aldemir, ilçe belediye başkanları, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, mülki ve askerî erkân, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşların törenlere yoğun ilgi gösterdiği programda sergilenen gösteriler, izleyenlerden tam not aldı.








