ŞANLIURFA – Akçakale’de pamuk hasadında çalışan 19 yaşındaki Nurullah Bertan, dinlenmek için pamuk yüklü bir römorka girdi. Römorka sonradan dökülen pamukların altında kalan genç, nefessiz kalarak yaşamını yitirdi.
Olay, tarım işçilerinin çalışma koşullarını yeniden gündeme taşırken, Şanlıurfa Barosu Emekçi Komisyonu yaşanan ölüme ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.
Komisyondan yapılan açıklamada, Bertan’ın ölümünün bir “kaza” olarak nitelendirilemeyeceği vurgulandı. Açıklamada,
“Bu ölümler sistemin ürettiği yoksulluğun ve denetimsizliğin sonucudur. Tarım işçilerinin barınma, dinlenme ve güvenlik koşulları yasal güvence altına alınmalıdır.” ifadeleri yer aldı.
Komisyon, mevsimlik işçilerin zorlu koşullarda, sigortasız ve güvencesiz çalıştıklarını belirterek,
“Nurullah Bertan’ın ölümü sessizliğe gömülmemelidir. Onun adı, bu topraklarda emeğiyle yaşayan herkesin adıdır. Hiçbir genç, geçimini sağlamak için yaşamını kaybetmemelidir.” açıklamasında bulundu.
Olayla ilgili jandarma ekiplerinin soruşturma başlattığı öğrenildi.

