Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçtiği tespit edildi.
Denetimlerin ardından söz konusu tavuk ürünleri, Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri ekiplerince kamyonlara yüklenerek imha edilmek üzere çöp alanına götürüldü.
Zabıta ekiplerince, tarihi geçmiş ürünleri depolayan işletmeye mühür vurulurken, idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Zabıta Müdürü Tarık Kızılkeçi, şunları kaydetti:
“Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz denetimlerde pazarlamacı bir esnaftan şüphelendik. Yaptığımız takip sonucunda söz konusu depoya ulaştık. Ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş 50 ton tavuk ürünü tespit edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli şekilde ürünler kamyonlara yüklenerek imha edilmek üzere sevk edildi. Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda, halk sağlığını tehdit eden hiçbir ürüne kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek, denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.”


