Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik dış ticaret işlemlerini kolaylaştıracak yeni bir uygulama başlatıldı.

Akçakale Sınır Kapısı üzerinden ithalat ve ihracat yapan üyeler, belirlenen özel izin kriterlerini karşılamaları halinde pasaport zorunluluğu olmadan geçiş yapabilecek.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) üyelerinin dış ticaret işlemlerini kolaylaştırmaya yönelik yeni bir uygulama hayata geçirildi. Akçakale Sınır Kapısı üzerinden ithalat ve ihracat yapan üyelere, belirli şartları sağlamaları halinde pasaportsuz geçiş imkânı tanındı.

Uygulamanın, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ile Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak arasında yapılan görüşmeler sonucunda hayata geçirildiği öğrenildi.

Uygulamadan faydalanmak isteyen üyelerin, Şanlıurfa Valiliği SUDKOM birimine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Yeni düzenlemenin ticaretin gelişmesine katkı sağlaması bekleniyor.