Bu heyet güvenlik, siyasi, askeri, ekonomik ve hukuki komitelerden oluşmaktadır.
Karşı tarafın İran'ın müzakerelere başlamak için öne sürdüğü ön şartları kabul etmesi halinde bu görüşmeler başlayacaktır.
Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Muhammed Bakır Zülkadr, Savunma Konseyi Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan, Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti ve bazı milletvekilleri bu ziyarette Sayın Galibaf'a eşlik etmektedir.
Terörist ABD yönetiminin Başkan Yardımcısı J.D. Vance de Witkoff ve Kushner ile birlikte Pakistan'ın İslamabad kentinde bulunmaktadır.
İran silahlı kuvvetlerinin gurur verici güç gösterisi ve İran halkının ülkesini savunmadaki muazzam katılımının ardından; Amerika ve Siyonist rejim, 40 günlük savaş kışkırtıcılığı ve cinayetlerin ardından ilan ettikleri hedeflerden hiçbirine ulaşamayarak ateşkes önermek zorunda kaldı. Amerika ayrıca müzakere talebinde bulundu.
İran 2 haftalık ateşkesi kabul etmiş, ancak İran ile direniş eksenini tatmin edecek bir anlaşmaya varılamaması ve çatışmaların yeniden başlaması halinde bölgedeki Amerikan çıkarlarını ve aynı zamanda Siyonist rejimi bir kez daha ateşe vereceğini vurgulamıştır.
tasnimnews.ir/tr

