İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Birecik’te tarihi eser, silah ve mühimmat kaçakçılığına “dur” dedi.Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Birecik’te silah, mühimmat ve tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında bir eve operasyon düzenledi.
Düzenlenen operasyonda tarihi eser niteliği taşıyn toprak küp, ruhsatsız tabanca, 39 mermi, 2 dürbün ile bir bıçak ele geçirildi.
Olayla ilgili K.Ş gözaltına alındı
JANDARMA BASIN DUYURUSU
1. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Silah/Mühimmat ve Tarihi Eser Kaçakçılığı suçlarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; 19 Mart 2020 tarihinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Birecik İlçesi mülki sınırları içerisinde, K.Ş. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; (1) adet tarihi eser niteliği taşıyan 5x10 cm. ebatlarında toprak küp, (1) adet ruhsatsız 9 mm. çapında tabanca, (2) adet bu tabancaya ait şarjör, (39) adet 9 mm. çapında mermi, (1) adet bıçak, (1) adet gece görüş dürbünü ve (2) adet gündüz görüş dürbünü ele geçirilmiş olup olaya ilişkin K.Ş. isimli şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır.
2. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, Silah/Mühimmat ve Tarihi Eser Kaçakçılığı ile her türlü kaçakçılık faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.