Suudi Arabistan’da lig heyecanı

Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki bin Faysal, Prens Muhammed bin Selman Ligi’nin üçüncü turunun ‘Başkanlık’, dördüncüsünün ‘Zirvemizle dünyaya ilham verelim’ beşincisinin de ‘Riyad Zirvesi’ olarak adlandırılacağını duyurdu.

550 kez okundu.
Suudi Arabistan’da lig heyecanı

Bu adım Suudi Arabistan'ın 21 ve 22 Kasım ila 22 Kasım tarihlerinde başkent Riyad'da yapılması planlanan G20 Liderler Zirvesi'nin on beşinci oturumuna ev sahipliği yapması vesilesiyle atıldı. Küresel ekonomiyi etkileyen meselelerin tartışılmasında büyük öneme sahip olan ekonomik ve uluslararası forum, Suudi Arabistan’ın bölgesel ve uluslararası düzeylerde liderlik ve kilit rol oynadığının somut bir örneğini oluşturuyor.

Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki bin Faysal konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Suudi Arabistan Krallığı’nın bu yılki G20 başkanlığından hepimiz gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, Prens Muhammed Bin Selman Profesyonel Kupa Ligi'nin sonraki üç turuna bu zirveye ev sahipliği yapacak şekilde, Profesyonel Lig ile koordinasyon yapıldı.”

Daha önce yapılan açıklamalarda Suudi Profesyonel Ligi’nin zirveye denk gelmesi nedeniyle "Riyad Zirvesi" olarak adlandırılacak beşinci turun ertelendiği duyurulmuştu. Söz konusu dönemde yapılan açıklamada, G20 ülkeleri liderlerinin 21-22 Kasım tarihlerinde Kral Selman bin Abdulaziz’in başkanlık edeceği zirvenin düzenlenmesi nedeniyle, beşinci turun tarihinin Kasım 21'i yerine 23 Kasım olarak değiştirildiği belirtilmişti.

Beşinci tur, el-Hilal ve el-Nasr'ın son yıllarda ön plana çıkan heyecan verici rekabet ile heyecan verici bir maçın yaşanacağı bir futbol zirvesine tanık olacak.

 

Riyad/Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan’da lig heyecanı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir