İBB’den Kovid-19 tedbirleri

İSTANBUL - İBB, Kovid-19 salgınını önlemek amacıyla 19 Kasım Perşembe gününden itibaren uygulanacak tedbirleri açıkladı.

520 kez okundu.
İBB’den Kovid-19 tedbirleri

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Bilimsel Danışma Kurulu’nun önerileri çerçevesinde, yüz yüze eğitime başlaması planlanan İSMEK kurslarının açılışı ileri bir tarihe ertelendi. İBB’ye ait kültür merkezlerinin kapalı kalmasına ve tüm müzelerin yanı sıra Spor A.Ş.’nin işlettiği İBB spor tesislerinin kapatılmasına da karar verildi. Kapalı salonda izleyicisi olan sahne sanatlarının da online olarak icra edileceği duyuruldu. Karar 19 Kasım’dan itibaren uygulamaya geçilecek. 
 
2 BİN PERS0NELİN TESTİ POZİTİF
 
Konuya ilişkin açıklama yapan İBB, önlemler kapsamında 9 Kasım’dan itibaren uzaktan ve dönüşümlü çalışma yöntemine geçileceğini belirtti. Salgının artışa geçtiği anımsatılan açıklamada, vakaların en fazla yaşandığı illerin başından İstanbul’un geldiği ifade edildi. Şubat ayından bu yana İBB ve iştirak çalışanlarından yaklaşık 2 bin personellerinin testinin pozitif çıktığı aktarılan açıklamada, bunun yanı sıra bin 322 personellerinin de karantina altında olduğu bilgisi paylaşıldı. 
 
Bulaşın hem toplumda hem de çalışanlar arasında yayılmasını önlemek ve herhangi bir hizmetin aksamaması adına Bilimsel Danışma Kurulu tarafından yapılan önerilerin incelendiği belirtilerek, alınan önlemler şöyle sıralandı: 
 
“*Kayıt dönemi süren ve yakında yüz yüze eğitime başlaması planlanan İSMEK kurslarının açılışı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Online kurslar ise belirli alanlarda sürdürülecektir.
 
*Bilimsel veriler bulaşın hızlı yayıldığı alanlar olarak spor salonlarını ve havuzları işaret etmektedir. Bu vesileyle İBB’ye ait olan ve Spor A.Ş. iştirakimizde işletilen tesislerin kapatılmasına karar verilmiştir.
 
*Kültür merkezleri de kapalı kalmaya devam edecektir.
 
*Kapalı salonda izleyicisi olan sahne sanatlarının online olarak icra edilmesine karar verilmiştir.
 
 *İBB’ye ait açık hava kapsamına girmeyen tüm müzelerin kapatılmasına karar verilmiştir.”

 

(MA)

İBB’den Kovid-19 tedbirleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Hatay'da ruhsatsız silah ele geçirildi
Hatay'da ruhsatsız silah ele geçirildi