Ailesiyle sokakta kalan baba Yıldırım: Devletten istediğim çocuklarımı koyacağım bir ev yapması

Ceylanpınar’da çocuklarıyla ve eşiyle sokakta yaşayan Süleyman Yıldırım, “Şu an devletten istediğim çocuklarımı koyacağım bir ev yapması. Artı ben aldığım yardımları da inkâr etmiyorum, bana yardım yapıldı, yapılmadı değil. 300 lirayla, 400lirayla ben ev sahibine kira parası mı vereceğim? Elektrik suyu mu karşılayacağım 400 lirayla? Çocuklarımın rahatsızlığını masraflarını mı karşılayacağım yoksa gidip ev mi yapacağım 400 lirayla?” dedi.

918 kez okundu.
Ailesiyle sokakta kalan baba Yıldırım: Devletten istediğim çocuklarımı koyacağım bir ev yapması

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi Mevlana Mahallesi 18. Sokak’ta adeta yürek burkan bir dram yaşanıyor.

BOŞ ARAZİDE BRİKETLER ÜZERİNDE YAŞIYORLAR

5 kişilik bir aile 6 aylık kirayı ödeyemedikleri için kapı dışarı edildi. Çocukların da bulunduğu 5 kişilik aile boş bir arazide briketlerin üzerinde kurdukları alanda soğuk havada yaşama tutunma mücadelesi veriyor. Öte yandan aile sokakta yaşarken, ısınma işini ise mangala koydukları çırpılarla halletmeye çalışıyorlar.

TEK İSTEĞİ BAŞLARINI KOYABİLECEKLERİ BİR EVLERİNİN OLMASI

Ceylanpınarlı 4 çocuk babası Süleyman Yıldırım, eşi ve çocuklarıyla birlikte evinin kirasını ödeyemediği için sokakta kaldı. Yevmiyeli inşaat işinde çalışan Yıldırım 6 aylık kirasını ödeyemeyecek duruma geldiğini, kirasını ödediği takdirde çocuklarının aç kaldığını, çocuklarını doyurduğu takdirde kirayı ödeyemediğini söyledi. Şimdi ailesiyle sokakta kalan Süleyman Yıldırım'ın tek isteği başlarını koyabilecekleri bir evlerinin olması.

ASPİM YARDIM YAPTIĞINI SÖYLEMİŞTİ AMA

Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Süleyman Yıldırım’a 7 bin TL yardım yapıldığını söylemişti. Ancak Süleyman Yıldırım’ın ifadesine göre 7 bin TL’lik yardım 2018 yılında yapıldı ve Süleyman Yıldırım aldığı parayla evinin, çocuklarının masraflarını karşıladığını söyledi.

3 BİN TL MAAŞ ALINIYOR DENİLDİ

Öte yandan Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Süleyman Yıldırım’ın TİGEM’den 3 bin TL maaş aldığını ifade etti. Ancak Süleyman Yıldırım, TİGEM’de müteahhit işçisi olduğunu ve yevmiye ile çalıştığını ifade etti.

“ŞU AN DEVLETTEN İSTEDİĞİM ÇOCUKLARIMI KOYACAĞIM BİR EV YAPMASI”

Ailesiyle sokakta kalan Süleyman Yıldırım, yetkililere seslenerek kendisine çocukları için bir ev yapılmasını talep ederek, “2018 yılında benim evim sağanak yağış dolayısıyla yıkıldı ve Allah devletimden razı olsun geldi ve bütün gerekli yardımlar yapıldı. Toplu olarak bana bir seferde 7 bin TL verildi. O 7 bin TL’nin 3500 lirası ile bu gördüğünüz malzemeleri aldım. 1500 liraya yakın bir parayla tapumu adıma getirdim. Geri kalan kısmıyla da eşimin ve kendi rahatsızlık tedavimi ile çocuklarımın masrafını karşıladım. Ondan sonra da devlet bana yardımcı oldu. Kiramda bana bir süre yardımcı oldu. Şu an devletten istediğim çocuklarımı koyacağım bir ev yapması. Artı ben aldığım yardımları da inkâr etmiyorum, bana yardım yapıldı, yapılmadı değil. 300 lirayla, 400lirayla ben ev sahibine kira parası mı vereceğim? Elektrik suyu mu karşılayacağım 400 lirayla? Çocuklarımın rahatsızlığını masraflarını mı karşılayacağım yoksa gidip ev mi yapacağım 400 lirayla? Doğrudur belirli bir süreyle her ay kiram ödendi, yardımlar yapıldı bana ama toplu bir şekilde 2-3 sefer verilmedi bana, bir sefer verildi. Oda 7 bin TL’dir. Mahalle de benimle aynı durumda olan bir kişiye daha verildi o para, parayı aynı anda aldık. Yaptığımız işlemler burada, bu yaptığınız malzemeyi almışım. Yanlış bir şey yapmamışım ki devletime” dedi.

“7 BİN LİRA İLE BRİKET, KUM, ÇİMENTO ALDIM, BELİRLİ BİR MİKTAR İLE TAPUMU ADIMA GETİRDİM”

Süleyman Yıldırım, kendisine toplu olarak bir kereye mahsus 7 bin lira yardım yapıldığını ve o parayla da ailesinin ihtiyaçlarını giderdiğini belirterek, “7 bin lira ile briket, kum, çimento aldım, belirli bir miktar ile tapumu adıma getirdim. Kalan meblağla da eşimin sağlık sorunları var. Onunla ilgilendim, tedavisiyle ilgilendim, kendi sağlık sorunlarımla ilgilendim. Çocuklarıma üst baş aldım, onların karnını doyuracak erzak aldım. Artı ben mütahhit işçisiyim. Çalıştığım gün sayısı kadar yevmiye alıyorum. Tabii izin alıyorum, izin aldığım zaman sayılmıyor, izin aldığım gün yevmiye verilmiyor. Artı benim TİGEM’de dokümanlarım var, benim maaş dokümanlarım var. Bugün bir açıklama yapılmış 3 bin TL alıyor. Benim bütün maaş dokümanlarımı araştırın, sorun. Bir güne bir gün Süleyman Yıldırım 2800 lira almış mı ki 3 bin lira alayım? Bankadan bana gelen bir mesaj var, herkesten özür de diliyorum. Bunu göstereyim ki 3 bin TL olmadığını herkes bilsin” diye konuştu.

“BEN 3 BİN LİRA MAAŞ ALACAK BİR İNSAN OLSAM NİYE ÇOCUKLARIMI BU SOĞUKTA PERİŞAN EDEYİM?”

Yıldırım kendisi hakkında TİGEM’den 3 bin lira maaş aldığı ifadelerini de reddederek şöyle devam etti:

 

“Aldığım 7 bin TL ile malzememi aldım, sağlık sorunlarım vardı hallettim, çocuklarımın ihtiyaçlarını karşıladım. Ben yine söylüyorum. Ben müteahhit işçisiyim, artı maaşımın 3 bin lira olduğu söylenmiş. Türkiye Cumhuriyeti biliyor ki asgari ücret 2400 liradır. Benim ne özelliğim var ki devlet bana 3 bin lira versin? Benim ne özelliğim var? Ben altın mıyım mücevher miyim? Ne kadar özel bir insanmışım ki ben 3 bin lira maaş alıyorum. Devletime sesleniyorum. Devlet büyüklerimin çoğu geldi, burada benim durumu gördü. Ben 3 bin lira maaş alacak bir insan olsam niye çocuklarımı bu soğukta perişan edeyim? Yine tekrar tekrar söylüyorum. Aldığım maaş 3 bin lira değil. Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası’ndan maaşımı çekmekteyim. Oradan araştırın.”

Ailesiyle sokakta kalan baba Yıldırım Devletten istediğim çocuklarımı koyacağım bir ev yapması
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi